Akri Patrio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Akri
Akri Patrio.jpg
Pakaryanpelawak, aktor
Taun aktif1994 - sekarang

Akri ya iku pelawak lan aktor Indonésia.[1](lair ing Jakarta, 4 Mèi 1969; umur 51 taun).[1] Akri wiwit dikenal awit gabung karo kelompok lawak Patrio karo Eko lan Parto kang tampil rutin ing acara Ngelaba ing TPI.[1]

Sadurungé, lulusan UHAMKA (Universitas Muhammadiyah Prof. Dr. HAMKA), Jakarta, Fakultas Sastra lan Seni Basa Indonésia iki iyo dadi penyiar radio ing SK radio. banjur tinemu karo Eko lan Parto banjur ndirikaké Patrio pada 1994.[1] Akri uga tampil dadi bintang sinétron karo karakter komediné. Termasuk sinétron sukses PARA PENCARI TUHAN arahan sutradara lan aktor Deddy Mizwar.[1] liyané iku, Akri uga tau dadi pemandu acara dialog religi lan dadi nara sumber.[1] Disusul penampilané dadi juri acara adu bakat Pidacil ana ing TPI.[1]

Ana ing soal pendidikan,Akri ora namung mandhek ning jenjang pendidikan tingkat S1, ning yuswa kaping 40 iki, Akri duwé niatan kanggo nerusaké sekolah ning S2 jurusan Psikologi ing Universitas kang padha nalika dhèwèké nglakoni kiliyah ning S1 mbiyen, ya iku ning UHAMKA (Universitas Muhammadiyah Prof. Dr. HAMKA), Jakarta, lagi S1 mbiyèn Akri kang esih 38 taun (kira-kira taun 1989) ning Fakultas Sastra lan Seni Basa Indonesia lan lulus ning taun 1997.[2] "Gue tinggal nunggu waktu aja nih. Pokoknya umur 40 taun gue udah sekolah lagi," ujare Akri Mantep.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang pernah dibintangi déning Akri, kaya ta[1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h selebriti, Akri Pstrio dipununduh tanggal 17 Juni 2011
  2. a b Akri Patrio dipununduh tanggal 17 Juni 2011