Eko patrio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eko patrio
Eko patrio.jpg
LairEko Hendro Purnomo
Pakaryanpelawak, aktor, presenter
Taun aktif1994 - sekarang
BojoViona Rosalina
AnakSyawal Adrevi Putra Purnomo
Naila Ayu
Cannavaro Adrevi Putra Purnomo

Eko Indro Purnomo biyasa diundhang Eko Patrio(lair ing Kurung Lor, Tanjung Anom, Nganjuk, Jawa Timur, 30 Dhésèmber 1970; umur 48 taun) Eko ngawali kariré dadi pelawak liwat grup lawaké Patrio, kang wektu iku mung dikontrak karo TPI.[1]

Ning grup mau Eko karo Akri Patrio lan Parto Patrio, nyenengaké pengemaré liwat acara humor televisi Ngelaba.[1], ngelaba dadi trade mark kanggo suksesé ketelu sahabat mau mau.[1] apamaneh ing kontrak karo manajemen TPI, kateluné mung bisa tampil di TPI langsung telu-teluné, namung kanggo tampil pisah ing stasiun liyané diintukaké.[1]

Putra pasangan mandor konveksi Sumarsono lan penjahit Sumini iki, ijrah ing Jakarta karo wong tuwané wektu umuré esih 40 dina, numpang ing omah kerabat ibuné ing Kebun Pala, Tubagus Angke, Jakarta Barat.[1] Banjur pirang wulan, sawisé ramané nyambot gawé, keluargané ngontrak omah Dhewé.[2]

kulawarga[besut | besut sumber]

Eko nikah karo Viona Rosalinda ing tanggal 12 Oktober 2001. saka perkawinan mau nduwétiga putra, Syawal Adrevi Putra Purnomo, Naila Ayu lan Cannavaro Adrevi Putra Purnomo.[1]

karier[besut | besut sumber]

Wektu ana ing SMU, Eko karo loro kancané Jejen lan Tejo mbentuk grup lawak Seboel (Sekelompok Bocah Eling).[2] karo grup mau, dhèwèké kerep mèlu lomba lawak ing antarané tau dadi juara wektu lomba kang diadani radio Suara Kejayaan (SK), wektu iku Didin Bagito lan Miing Bagito dadi ketua panitiané, Dono, Kasino, Indro dadi jurié.[2]

Sawisé iku Tejo lan Jejen digantikake karo Taufik Savalas lan Akri.[2] Sawisé Taufik metu, kelompok Seboel dibubaraké lan Eko mlebu Institut Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik.[2] sawisé lulus kuliyah, dhèwèké balik wujud kelompok lawak anyar kang jenengé Patrio karo Akri lan Parto.[2] banjur Kelompok iki metu ing Televisi Pendidikan Indonésia ing acara Ngelaba, lan wiwit naik daun.[2] Sukses dadi komedian, Eko nampa tawaran dadi presenter acara gosip selebritis KISS (Kisah Seputar Selebritis).[2] Sibuk ing donya hiburan, nyata isih durung cukup kanggone Eko.[2] ana Pemilu 2009, Eko maju dadi calon lègislatif (caleg) saka Parté Amanat Nasional.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Eko Hendro Purnomo dipununduh tanggal 17 Juni 2011
  2. a b c d e f g h i j Eko Patrio dipununduh tanggal 17 Juni 2011