Taufik Savalas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taufik Savalas
Taufik Savalas.jpg
LairMuhammad Taufik Bin Muhammad Yusuf Masri
PakaryanAktor, presenter
Taun aktif1990-2007
BojoRina Rosdiana (1998-2007)
AnakMoch Abizard
Adinda Fatima

Taufik Savalas (lair ing Jakarta, 9 Juni 1966 – pati ing Bagelen, Purworejo, Jawa Tengah, 11 Juli 2007 ing umur 41 taun), iku panatacara ning acara televisi lan pelawak Indonesia.[1] Jeneng asliné Muhammad Taufik bin Muhammad Yusuf Masri, kariré dimulai saka ngisor, Taufik Savalas uga pernah nganggur nganti 15 taun sewené, nuli pernah dadu kondektur lan pengamen.[1] Pelawak iki ninggal dunya ning dina Rebo bengi tanggal 11 Juli 2007 amarga kacilakan lalu lintas ning Purworejo, Jawa Tengah.[1] Ning umur 41 taun, Taufik Savalas ninggal bojo (Rina Rusdiana) lan anaké (Muhammad Abizard lan Adinda Fatima kang lair tanggal 14 Januari 2001).[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Ning taun 1990 Taufik Savalas ngelamar kerja dadi penyiar radio Humor Suara Kejayaan (SK), amarga awit cilik, dhèwèké péngin dadi pelawak lan mènèhi hiburan kanggo wong akèh.[1] Radio Humor Suara Kejayaan memang kondhang dadi gudangé pelawak, ning SK Taufik kenal karo Warkop kang dipelopori déning Dono, Kasino lan Indro.[1]

Taun 1995, Taufik mutusaké metu saka radio SK kanggo nyoba golèk pengalaman anyar.[1] Taufik wiwit njajal layar kaca, dadi bintang tamu lan panatacara ning stasiun televisi.[1] Akhiré Taufik uga nyicipi dunya akting lan mbintangi iklan.[1] Salah sijining iklan kang dibintangi Taufik ya iku iklan sabun Lifebuoy dhèwèké uga didadikaké duta Lifebuoy kanggo kampayé babagan urip séhat.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang pernah dibintangi almarhum Taufik Savalas [1]:

  • Mat Toing
  • Iman
  • Kusebut Nama-MU

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang pernah dibintangi almarhum Taufik Savalas [1]:

  • Lifebuoy
  • Biskuat
  • Lasegar
  • Komix OBH
  • Yakult
  • Vicks Vaporub
  • Garuda Indonesia
  • Irex
  • Pertamina
  • Star Air
  • Frisian Flag
  • Surbex T

Variety Show[besut | besut sumber]

Acara Televisi kang pernah dipandu déning Taufik Savalas [1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Profil Taufik Savalas dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. Berita Duka Cita Taufik Savalas Tewas Seketika dipununduh tanggal 18 Juni 2011