Taufik Savalas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Taufik Savalas
Taufik Savalas.jpg
Lair Muhammad Taufik Bin Muhammad Yusuf Masri
Pakaryan Aktor, presenter
Taun aktif 1990-2007
Bojo Rina Rosdiana (1998-2007)
Anak Moch Abizard
Adinda Fatima

Taufik Savalas (lair ing Jakarta, 9 Juni 1966 – pati ing Bagelen, Purworejo, Jawa Tengah, 11 Juli 2007 ing yuswa 41 taun), iku panatacara ning acara televisi lan pelawak Indonesia.[1] Jeneng asliné Muhammad Taufik bin Muhammad Yusuf Masri, kariré dimulai saka ngisor, Taufik Savalas uga pernah nganggur nganti 15 taun sewené, nuli pernah dadu kondektur lan pengamen.[1] Pelawak iki ninggal dunya ning dina Rebo bengi tanggal 11 Juli 2007 amarga kacilakan lalu lintas ning Purworejo, Jawa Tengah.[1] Ning umur 41 taun, Taufik Savalas ninggal bojo (Rina Rusdiana) lan anaké (Muhammad Abizard lan Adinda Fatima kang lair tanggal 14 Januari 2001).[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Ning taun 1990 Taufik Savalas ngelamar kerja dadi penyiar radio Humor Suara Kejayaan (SK), amarga awit cilik, dhèwèké péngin dadi pelawak lan mènèhi hiburan kanggo wong akèh.[1] Radio Humor Suara Kejayaan memang kondhang dadi gudangé pelawak, ning SK Taufik kenal karo Warkop kang dipelopori déning Dono, Kasino lan Indro.[1]

Taun 1995, Taufik mutusaké metu saka radio SK kanggo nyoba golèk pengalaman anyar.[1] Taufik wiwit njajal layar kaca, dadi bintang tamu lan panatacara ning stasiun televisi.[1] Akhiré Taufik uga nyicipi dunya akting lan mbintangi iklan.[1] Salah sijining iklan kang dibintangi Taufik ya iku iklan sabun Lifebuoy dhèwèké uga didadikaké duta Lifebuoy kanggo kampayé babagan urip séhat.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang pernah dibintangi almarhum Taufik Savalas [1]:

  • Mat Toing
  • Iman
  • Kusebut Nama-MU

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang pernah dibintangi almarhum Taufik Savalas [1]:

  • Lifebuoy
  • Biskuat
  • Lasegar
  • Komix OBH
  • Yakult
  • Vicks Vaporub
  • Garuda Indonesia
  • Irex
  • Pertamina
  • Star Air
  • Frisian Flag
  • Surbex T

Variety Show[besut | besut sumber]

Acara Televisi kang pernah dipandu déning Taufik Savalas [1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Profil Taufik Savalas dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. ^ Berita Duka Cita Taufik Savalas Tewas Seketika dipununduh tanggal 18 Juni 2011