Anime

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Wikipe-tan

Anime (アニメ) (waca: a-ni-me, dudu a-nim) iku animasi khas Jepang, sing biasané duwé ciri nganggo gambar-gambar werna-warni sing nampilaké tokoh-tokoh jroning werna-werna lokasi lan carita, sing ditujokaké marang manék jInis penonton. Anime dipengaruhi gaya gambar manga, komik khas Jepang. Tembung anime tampil jroning wangun tulisan telung karakter katakana a, ni, me (アニメ) minangka basa serapan saka basa Inggris "Animation" sing dipocapaké "Anime-shon".

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anime&oldid=955814"