Anime

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wikipe-tan

Anime (アニメ) (waca: a-ni-me, dudu a-nim) iku animasi khas Jepang, sing racaké duwé ciri nganggo gambar-gambar werna-warni sing nampilaké tokoh-tokoh sajeroning werna-werna lokasi lan carita, sing ditujokaké marang manék jInis penonton. Anime dipengaruhi gaya gambar manga, komik khas Jepang. Tembung anime tampil sajeroning wangun tulisan telung karakter katakana a, ni, me (アニメ) minangka basa serapan saka basa Inggris "Animation" sing dipocapaké "Anime-shon".

Uga delengen[besut | besut sumber]