Animasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Animasi kanthi laju 10 frame per dhetik
Animasi jaran gawéyan Edward Muybridge

Animasi, utawa luwih akrab disebut film animasi, iku film minangka asil pangolahan gambar tangan saéngga dadi gambar sing obah. Wiwitané, film animasi digawé saka malembar-lembar kertas gambar sing sabanjuré di-"puter" saéngga muncul èfèk gambar obah. Kanthi bantuan komputer lan grafika komputer, agawé film animasi dadi luwih mudah lan cepet. Malah pungkasan iki luwih akèh muncul film animasi 3 dimènsi tinimbang film animasi 2 dimènsi.

Wayang kulit minangka salah siji wangun animasi paling tuwa ing donya. Malah nalika tèknologi elektronik lan komputer durung ditemokaké, tontonan wayang kulit wis ngebaki kabèh èlemèn animasi kaya layar, gambar obah, dialog lan ilustrasi musik.

Film Animasi kanthi kauntungan paling dhuwur[sunting | sunting sumber]

Nganti saiki, ana sawetara film animasi sing mènèhi kauntungan sing gedhé, kayadéné Shrek 2 utawa Finding Nemo, sing kauntungané wis sakdhuwuring 800 yuta dollar, sing film liya angèl banget ngéntukaké. Ing ngisor iki 20 film animasi kanthi pametu paling dhuwur :

Ranking jeneng Film Studio Pengasilan donya Taun
1 Shrek 2 DreamWorks SKG $919,838,758 2004
2 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs BlueSky $878,701,244 2003
3 Finding Nemo Disney/Pixar $864,625,978 2003
4 Shrek The Third DreamWorks SKG $798,958,162 2007
5 The Lion King Buena Vista/Walt Disney $783,841,776 1994
6 Up Disney/Pixar $683,807,981 2009
7 Ice Age: The Meltdown 20th Century Fox $655,388,158 2006
8 Ratatouille Disney/Pixar $643,707,397 2007
9 Kung Fu Panda DreamWorks SKG $631,736,484 2008
10 The Incredibles Disney/Pixar $631,442,092 2004
11 Madagascar: Escape 2 Africa DreamWorks SKG $603,900,309 2008
12 Monsters, Inc. Disney/Pixar $545,366,597 2001
13 WALL•E Disney/Pixar $533,268,237 2008
14 Madagascar DreamWorks SKG $532,680,671 2005
15 Aladdin Buena Vista/Walt Disney $504,050,219 1992
16 Toy Story 2 Disney/Pixar $485,015,179 1998
17 Shrek DreamWorks SKG $484,409,218 2001
18 Cars Disney/Pixar $461,983,149 2006
19 Tarzan Buena Vista/Walt Disney $448,191,819 1999
20 Happy Feet Warner Bros. $384,300,000 2006

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Animasi&oldid=828179"