Monsters, Inc.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Monsters, Inc.
Movie poster monsters inc 2.jpg
Poster layar jembar
DisutradaraniPete Docter
Asistèn sutradara:
Lee Unkrich
David Silverman
DiprodhuseriDarla K. Anderson
Produser èksekutif:
John Lasseter
Andrew Stanton
Wakil prodhuser:
Kori Rae
Ditulis déningAndrew Stanton
Dan Gerson
Robert L. Baird
Rhett Reese
Jonathan Roberts
Carita:
Peter Docter
Jill Culton
Ralph Eggleston
Jeff Pidgeon
DibintangiJohn Goodman
Billy Crystal
Mary Gibbs
Jennifer Tilly
Steve Buscemi
James Coburn
Frank Oz
DimusikiRandy Newman
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Pictures
Tanggal metu
Novèmber 2, 2001 (2001-11-02)
Suwéné
94 menit
NagaraAmérika Sarékat
BasaInggris
Rantaman$115 yuta
Kalarisan$525,366,597

Monsters, Inc. iku sawijining filem animasi komputer prodhuksi Pixar Animation Studios lan dirilis ing biyoskup déning Walt Disney Pictures tanggal 2 November 2001. Film iki filem animasi kapapat saka Pixar.

Film iki disutradarini déning Pete Docter, asistèn sutradara Lee Unkrich lan David Silverman, tinulis déning Jack W. Bunting, Jill Culton, Peter Docter, Ralph Eggleston, Dan Gerson, Jeff Pidgeon, Rhett Reese, Jonathan Roberts, lan Andrew Stanton. Film iki kalebu laris lan akèh dialem, pametu saka filem iki nganti total $525,366,597 ing saindhenging donya. Panulis kritik (review) Rotten Tomatoes nglapuraké tulisan sing positif kanthi angka rating panampa 95%.

Sekuel filem iki wis diumumaké, dijadwalaké tayang ing sasi November 2012.[1]

Plot[besut | besut sumber]

Monsters, Inc. iku parusahan listrik utama ing Monstropolis, kutha sing didunungi monster. Parusahan iki migunakaké tenaga saka bocah-bocah cilik sing padha jejeritan lan wedi marang para punggawa parusahan. Para monster iki mlebu kamar bocah-bocah liwat lemari sing kahubung menyang lawang mirunggan ing ruwang parusahan Scarefloor. Suwé-suwé para bocah cilik mau banjur ora wedi manèh, lan parusahan wiwit bisa ngebaki kabutuhan listrik sing dibutuhaké kutha Monstropolis.

Sing paling diwedèni ing parusahan ya iku James P. "Sulley" Sullivan (John Goodman). Sawijining dina, sinambi nyerahaké sisa gawéan, Sulley mriksa lawang dhéwékan ing ruwang Scare Floor, listriké murub lan ruangan kothong. James nemu yèn siji bocah cilik umur rong taun (Mary Gibbs), wis mèlu mlebu donya monster. James Sulley wedi ana kontak manungsa (para monster percaya yèn manungsa iku mawa racun).

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]