Hentai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hadako-tan.png

Ing njaba Jepang, hentai (変 態 utawa へ ん た い) minangka pornografi anime lan manga. Nanging, ing basa Jepang, "hentai" dudu jinis media nanging ana jinis kepinginan utawa tumindak seksual sing aneh utawa nyeleneh. Contone, ing njaba Jepang karya animasi sing nggambarake jinis lesbi bisa uga diarani "yuri hentai", nanging ing Jepang mung bakal diarani "yuri".

Tembung kasebut cekak kanggo hentai seiyoku (変 態 性欲), kepinginan seksual sing keblinger. Tembung hentai ing basa Jepang tegese "transformasi" utawa "metamorfosis"; implikasi perversion utawa paraphilia asale saka kana, lan kaloro makna kasebut bisa dibedakake kanthi gampang ing konteks.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. McLelland, Mark (Januari 2006). "A Short History of Hentai". Intersections: Gender, History and Culture in the Asian Context (12). hdl:1885/8673. Diarsip saka asliné ing 22 Juni 2017. Dibukak ing 14 Juli 2014.

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Link njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary
Pirsani informasi ngenani Hentai ing KamusWiki.
  • Médhia magepokan Hentai ing Wikimedia Commons