Rihanna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rihanna
Rihanna, LOUD Tour, Canada 3.jpg
Rihanna nalika nyanyi menyang Kanada
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Robyn Rihanna Fenty
Paraban RiRi
Saka Flag of Barbados.svg Saint Michael, Barbados
Génre R&B
Pakaryan Penyanyi, aktris, model, penulis lagu, penari, direktur video [1]
Mangsa akarya 2005 – sekarang
Labèl Def Jam / SRP
Sing magepokan Jay-Z, Ne-Yo, Eminem, Nicki Minaj, Justin Timberlake
Sana jaringan

Official Website

cetnter

Rihanna iku sawijining penyanyi Amérika Sarékat. Dhèwèké lair ing kutha Saint Michael, Barbados ing tanggal 20 Februari 1988.[2] Rihanna nduwèni jeneng jangkep Robyn Rihanna Fenty.[2] Awalé, Rihanna mung sinau nyanyi kanthi otodidak.[2] Dhèwèké tau dikenal warga Barbados nalika nyanyikaké tembang Hero tembangé Mariah Carey nalika ana acara ing sekolahané.[2] Rihanna ora tau nduwèni pikiran yèn bakalé ketemu Evan Rodgers, produser saka New York lan manggon ing Amèrika.[2] Evan Rodgers banjur nepungaké Rihanna karo Jay-Z kang nalika iku dadi CEO ing Def Jam Records.[2] Nalika ngrungokaké swarané Rihanna, Jay-Z yakin yèn Rihanna bakalé dadi bintang.[2] Album kang pisanan Rihanna ya iku Music Of The Sun.[2] Sawisé iku disusul album liyané,ya iku A Girl Like Me lan Good Girl Gone Bad.[2] Saliyané nyanyi, Rihanna tau njajal akting ing film Bring It On: All Or Nothing ing taun 2006.[2] Kénya kang tau pacaran karo Chris Brown iku, tau terkenal amarga tembangé Umbrella.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Tour[besut | besut sumber]

  • Rihanna: Live in Concert Tour (2006)
  • The Good Girl Gone Bad Tour (2007 - 2009)
  • Last Girl on Earth Tour (2010 - 2011)
  • Loud Tour (2011)

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rihanna&oldid=1092793"