Eminem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Eminem
Eminem performing live at dj hero party.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Marshall Bruce Mathers III
Paraban Slim Shady
Saka Detroit, Michigan, Amerika Serikat
Génre Hip Hop
Pakaryan Rapper
Produser rekaman
Aktor
Mangsa akarya 1995 - saiki
Labèl Bassmint
Mashin' Duck
Web
Interscope
Aftermath
Shady
Sing magepokan D12
Dr. Dre
Shady Records
50 Cent
Nate Dogg
Obie Trice
Sana jaringan www.eminem.com

Marshall Bruce Mathers III (lair ing Detroit, Michigan, Amerika Serikat, 17 Oktober 1972; umur 43 taun), utawa asmane Eminem (ditulis EMINƎM), nggadhahi panguripan kalih Slim Shady, ya iku penyanyi rapper ingkang kadonyan, lan uga aktor lan produser saka nagari Amerika Serikat. Asmane ingkang kadonyan, ngankat asma grup band D12 dadi grup hip hop ingkang saged sukses makaryo. Eminem inggih punika dadi anggota grup rap Bad Meets Evil, ingkan didamel piyambak lan Royce Da 5'9". Albume Eminem miwiti laris rikala taun 2000. Eminem diparingi sandhang artis ingkang albume laris saben labuh kaliyan majalah-majalah musik lan uga diparingi urutan 82 dadi "The 100 Greatest Artists of All Time" kaliyan majalah Rolling Stone. Piyambake nyandhang dadi Raja Hip Hop kaliyan majalah ingkang sami. Eminem sampun makarya, lan karya-karyane sampun laris kacethak ing Billboard 200 (inggih kaliyan Bad Meets Evil lan D12). Eminem sampun ngadol 42 yuta track lan 41.5 yuta album ing Amerika Serikat lan 90 yuta luwik kathah ing dunya.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Nalika Taun 1972[besut | besut sumber]

Eminem iku lair taun 1972 nalika ing kutha Saint Joseph, Missouri [1]. Bapake Eminem, nalika piyambake umur 18 wulan, ninggal ibune. Dene nalika iku ménawa uripe kalih ibune pindhah-pindhah griya, kayata ing kutha Kansas City, Savannah, lan uga Warren [2].

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmography[besut | besut sumber]

Taun makarya Judhul Dhapukan Notes
2000 Da Hip Hop Witch Piyambaké dhéwé
2000 Up in Smoke Tour Piyambaké dhéwé Teater alit
2000 The Slim Shady Show Babagan campuran
2001 The Wash Chris Pèmain dhapukan
2002 8 Mile Jimmy "B-Rabbit" Smith, Jr. MTV Movie Award for Best Male Performance
MTV Movie Award for Best Breakthrough Male Performance
Teen Choice Award for Choice Movie Actor – Drama/Action Adventure
Teen Choice Award for Choice Movie Breakout Star – Male
Nominated – CFCA Award for Most Promising Performer
Nominated – OFCS for Best Breakthrough Performance
For awards for the song "Lose Yourself", see List of awards and nominations received by Eminem
2003 50 Cent: The New Breed Piyambaké dhéwé Pilem dokumenter
2004 Crank Yankers Billy Fletcher (Wayah tabuh ke-2: episode 21)
2005 50 Cent: Bulletproof Detective McVicar Namun urun swara. Video Game[3]
2009 Funny People Piyambaké dhéwé Cameo[4]
2010 Entourage Piyambaké dhéwé "Lose Yourself" (Wayah tabuh ke-7: episode 10)
2012 Something from Nothing: The Art of Rap Piyambaké dhéwé Pilem dokumenter
2012 How to Make Money Selling Drugs[5] Piyambaké dhéwé Pilem dokumenter

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Eminem". Wargs.com. Retrieved 21 Februari 2013.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ 3:19 pm ET (November 6, 2008). "Ibune Eminem today.msnbc.com – November 6, 2008". Today.msnbc.msn.com. Retrieved 21 Februari 2013.  Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ "50 Cent: Bulletproof". IGN.com. 
  4. ^ "Eminem In New Judd Apatow "Funny People" Movie". Rap Basement. May 16, 2009. Retrieved 2009-05-16. 
  5. ^ "How to Make Money Selling Drugs Imdb". 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eminem&oldid=1065042"