Justin Timberlake

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Justin Timberlake
Justin Timberlake
Justin Timberlake
Jeneng lair Justin Randall Timberlake
Saka Shelby Forest, Tennessee, United States
Génre Pop, dance, R&B
Pakaryan Singer-songwriter, musician, record producer, dancer, actor
Piranti Vocals, keyboards, guitar, beatboxing
Mangsa akarya 1993–present
Labèl Jive
Sing magepokan 'N Sync, The Y's
Sana jaringan www.justintimberlake.com

Justin Timberlake miyos ing Memphis, Tennessee tanggal 4 Fèbruari 1981. Bapaké ya iku Randy Timberlake lan ibuné ya iku Lynn Harless. Justin Timberlake iku warga Amérika Sarékat sing penggaweané nembang. Jenenge dikenal wiwit dadi anggota grub band lanang 'N Sync. Taun 2002, Justin wiwit karir solo lan ngluncurné album Justified, album iku payu luwih 7 yuta kopi sak dunyo. Ing taun 2004, Justin Timberlake menang penghargaan Grammy déning kategori Album lan lagu (Cry me a river) paling apik.

Wiwit taun 2002, Justin Timberlake ribet karo nulis lagu gawé album soloné lan putus karo pacaré Britney Spears wektu iku. Taun 2004, Justin dadi pacaré Cameron Diaz.

Bisnis[besut | besut sumber]

Justin Timberlake uga dhuwe pirang-pirang usaha, kaya ta:

Restoran[besut | besut sumber]

Justin Timberlake dhuwe tiga restoran-bareng(gabungan ska wong liya) ing Amérika Sarékat: "Chi" dibuka ing West Hollywood, California ing taun 2003, "Destino" lan "Southern Hospitalty" ing New York dibuka ing taun 2006 lan 2007.

Tequila[besut | besut sumber]

Justin uga duwé merek tequila dhéwé sing disebut "901"; jeneng iku dijupuk saka bagean kodhe area kelairané ing kutha Memphis. Tequila iku mimikan distilasi saka wit agave sing asalé saka kutha Tequila, Mexico.

Perusahaan Klambi[besut | besut sumber]

Ing taun 2005, Justin Timberlake lan kancané Ayala, ngluncurné perusahaan klambi, William Rast. Ing taun 2007, perusahaané wis nggawé jaket, sweater, clana jins lan kemeja.

Golf[besut | besut sumber]

Ing taun 2007, Justin Timberlake tuku usaha Golf Big Creek Golf Course ing kutha kelairané, Millington, Tennessee, sing dibangun bali minangka Mirimichi Golf Course sing ngutamakaké ramah lingkungan karo biaya kurang-luwih $ US16 yuta. Iki dibuka manèh tanggal 25 Juli 2009, nanging ditutup manèh tanggal 15 Januari 2010 gawé perbaikan luwih lanjut.

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Sala[besut | besut sumber]

DVD[besut | besut sumber]

Tur Konser[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film
Taun Film Peran Cathetan
2000 Longshot Valet
Model Behavior Jason Sharpe TV filem
2001 On the Line Make-up artist Uncredited cameo
2005 Edison Josh Pollack
2006 Alpha Dog Frankie Ballenbacher
Black Snake Moan Ronnie
2007 Shrek the Third Artie Pendragon Ngisi suara
Southland Tales Pvt Pilot Abilene
2008 The Love Guru Jacques "Le Coq" Grande
2009 The Open Road Carlton Garrett
2010 Shrek Forever After Artie Pendragon Ngisi Suara
The Social Network Sean Parker Dirilis 1 Oktober
Yogi Bear Boo-Boo Bear Dirilis 17 Dhésèmber
Acara ing Televisi
Taun Irah-irahan Peran Cathetan
1993–1995 The Mickey Mouse Club Awaké dhéwé
1999 Touched by an Angel Street performer "Voice of an Angel"
2005–2009 Saturday Night Live Pirang-pirang peran Telu Episode