Tequila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
tequila lan jeruk
Tequila
15-09-26-RalfR-WLC-0244.jpg
Three varieties of tequila
Jenisdistilled beverage
Negara asalMexico
Diperkenalkan16th century
Alkohol menurut volume38–55%
Bukti76°–110°
Warnaclear, brown or golden
Rasasweet, fruity, earthy
Bahanblue agave
VarianExcellia
Produk terkaitMezcal, bacanora, raicilla, pulque
Ladang agave biru cedhak Tequila

Tequila ( /tɛˈklə/ ; Pangucap cara Spanyol: [teˈkila]Cithakan:Tautan audio IPA</img> ) minangka omben sulingan sing digawe saka tanduran agave biru, utamane ing wilayah sekitar kutha Tequila 65 km (40 mi) mangulon-mangulon saka Guadalajara, lan ing Dataran Tinggi Jaliscan ( Los Altos de Jalisco ) ing negara bagian kulon Meksiko Jalisco .

Lemah vulkanik abang ing wilayah Tequila cocog banget kanggo tuwuh agave biru, lan luwih saka 300 yuta tanduran dipanen saben taun ing kana. [1] Agave tuwuh beda-beda gumantung saka wilayah kasebut. Agaves biru sing ditanem ing wilayah Los Altos dataran tinggi luwih gedhe lan ambune luwih legi lan rasane. Agaves sing dipanen ing dataran rendah duwe wangi lan rasa sing luwih ramuan. [2] Amarga penting sejarah lan budaya, wilayah ing sacedhake Tequila diumumake dadi Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 2006, lanskap Agave lan Fasilitas Industri Kuno Tequila .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ian Chadwick. "In Search of the Blue Agave: Jalisco State". Ianchadwick.com. Dibukak ing 2010-12-25.
  2. Jacinto, Rodolfo. "How Is Tequila Made". Tequilaknight.com. Dibukak ing 2011-03-19.