Mezcal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Botol Mezcal ing pabrik ing Teotitlán del Valle, Oaxaca.

Mezcal ( /mɛˈskæl/, Pangucap cara Spanyol: [mesˈkal]Cithakan:Tautan audio IPApra=|Babagan swara iki ) yaiku minuman beralkohol sing digawe saka jinis agave . Tembung mezcal asale saka Nahuatl mexcalli [meʃˈkalːi], sing artine "agave masak oven", saka metl [met͡ɬ] lan ixcalli [iʃˈkalːi] .

Agave utawa magueys biasane ditemokake ing pirang-pirang wilayah Meksiko lan kidul menyang khatulistiwa, sanajan umume mezcal digawe ing Oaxaca . [1] Uga bisa digawe ing Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosí, Tamaulipas, Zacatecas, Michoacan, lan Puebla sing bubar disetujoni. [2] Paribasan sing diwenehake marang Oaxaca babagan minuman kasebut yaiku: " Para todo mal, mezcal, y para todo bien, también. " ("Kanggo kabeh sing ala, mezcal, lan uga sing apik." ). [3]

[4]

Mezcal blanco lan añejo nganggo irisan jeruk lan sal de gusano ing Tepoztlán

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lagasse, Erich. "Mezcal: típico afrodisíaco mexicano" [Mezcal:Typical Mexican Afrodisiac] (ing basa Spanish). Univision. Diarsip saka sing asli ing 2010-03-29. Dibukak ing 2009-10-19.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Mezcal PhD. "Tequila vs. Mezcal". mezcalphd.com. Dibukak ing 2020-12-13.
  3. "Oaxaca Mezcal". Go Oaxaca. Diarsip saka sing asli ing 2011-05-19. Dibukak ing 2011-06-05.
  4. Galicia, Angelica (2007-09-09). "¡Salud a la mexicana!: el mezcal" [Health, Mexican Style: Mezcal] (ing basa Spanish). Mexico City: Terra. Dibukak ing 2009-10-19.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)