Ne-Yo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ne-Yo
Jeneng lair Shaffer Chimere Smith
Uga misuwur minangka Ne-Yo
Lair Flag of the United States.svg18 Oktober 1979 (umur 34)
Camden, Arkansas, Amerika Serikat
Asal Los Angeles, California, Amerika Serikat
Genre Pop, R&B
Pegawéyan Penyanyi, Penulis lagu, Produser rekaman, aktor
Taun aktif 1999–saiki
Label Def Jam Recordings
Situs wèb Situs Resmi
Ne-Yo 2007

Shaffer Chimere Smith (lair 18 Oktober 1979; umur 34 taun), luwih dikenal kanthi jeneng panggung Ne-Yo, iku penyanyi kabangsan Amérika Sarékat Saliyané penyanyi,dhèwèké uga pangripta lagu, produser rekaman lan aktor.

Profil[sunting | sunting sumber]

Ne-Yo lair ing Arkansas kanthi jeneng baptis Shaffer Chimere Smith.[1]Bapaké warga Amérika katurunan Afrika lan ibuné warga Amérika Afrika katurunan China,[2] kaloroné musisi. Wektu isih cilik,dhèwèké dimomong déning ibuné dhéwé sawisé pisah saka bapaké.[3]

Karier[sunting | sunting sumber]

Wiwitan karier Ne=Yo minangka salah siji personil saka grup vokal kuartet Envy, nanging karier grup kasebut ora suwé, sebab mung tahan nganti taun 2000. Ne-Yo banjur dikontrak déning parusahan Colombia Recording.

Nganti saiki, Ne-yo wis duwé 3 buah album studio, yaiku In My Own Words (dirilis ing taun 2006), Because of You (rilis taun 2007), lan album Year of the Gentleman (rilis ing taun 2008).

Karier Ne-Yo ora mung mddi penyanyi, nanging uga ngripta lagu kanggo awaké dhéwé lan penyanyi liya, kaya Rihanna (lagu Unfaithful lan lagu Take a Bow), Mario Vazquez (lagu Gallery), Paula DeAnda (lagu Walk Away (Remember Me)), lan Beyoncé Knowles {lagu Irreplaceable)

Ne-Yo uga ngripta lagu kanggo Whitney Houston, Celine Dion, Corbin Bleu, lan Enrique Iglesias. Lan ing mangsa ngarep, dhèwèké bakal ngripta lagu bebarengan karo will.i.am kanggo album Michael Jackson.

Kauripan pribadi[sunting | sunting sumber]

Ne-Yo nduwèni anak lanang sing lair ing taun 2005 lan diwènèhi jeneng Chimere.[1]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Taun Judhul album Hits singel Samak album
2006 In My Own Words
  • Stay
  • So Sick
  • When You're Mad
  • Sexy Love
130px
2007 Because of You
  • Because of You
  • Do You
  • Can We Chill
  • Go On Girl
130px
2008 Year of the Gentleman
  • Closer
  • Miss Independent
  • Mad
  • Nobody
130px

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Hobbs, Linda (2007-02-27). "VIBE.com: Ne-Yo to VIBE: "I am NOT a Sex Addict"". Vibe. http://www.vibe.com/news/news_headlines/2007/02/ne_yo_interview/. Retrieved 2008-10-15.
  2. ^ "Ne-Yo: Grammy-winning singer to perform at Halenbeck Hall", St. Cloud State University, 2008-09-25. diaksès tanggal 2008-10-14. 
  3. ^ Lo, Ricky (2008). "Let Ne-Yo Love You". The Philippine Star (Philippines).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ne-Yo&oldid=829215"