Ne-Yo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ne-Yo
Jeneng lair Shaffer Chimere Smith
Paraban Ne-Yo
Saka Los Angeles, California, Amerika Serikat
Génre Pop, R&B
Pakaryan Penyanyi, Penulis lagu, Produser rekaman, aktor
Mangsa akarya 1999–saiki
Labèl Def Jam Recordings
Sana jaringan Situs Resmi

Ne-Yo 2007

Shaffer Chimere Smith (lair 18 Oktober 1979; umur 36 taun), luwih dikenal kanthi jeneng panggung Ne-Yo, iku penyanyi kabangsan Amérika Sarékat Saliyané penyanyi,dhèwèké uga pangripta lagu, produser rekaman lan aktor.

Profil[besut | besut sumber]

Ne-Yo lair ing Arkansas kanthi jeneng baptis Shaffer Chimere Smith.[1] Bapaké warga Amérika katurunan Afrika lan ibuné warga Amérika Afrika katurunan China,[2] kaloroné musisi. Wektu isih cilik,dhèwèké dimomong déning ibuné dhéwé sawisé pisah saka bapaké.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Wiwitan karier Ne=Yo minangka salah siji personil saka grup vokal kuartet Envy, nanging karier grup kasebut ora suwé, sebab mung tahan nganti taun 2000. Ne-Yo banjur dikontrak déning parusahan Colombia Recording.

Nganti saiki, Ne-yo wis duwé 3 buah album studio, ya iku In My Own Words (dirilis ing taun 2006), Because of You (rilis taun 2007), lan album Year of the Gentleman (rilis ing taun 2008).

Karier Ne-Yo ora mung mddi penyanyi, nanging uga ngripta lagu kanggo awaké dhéwé lan penyanyi liya, kaya Rihanna (lagu Unfaithful lan lagu Take a Bow), Mario Vazquez (lagu Gallery), Paula DeAnda (lagu Walk Away (Remember Me)), lan Beyoncé Knowles (lagu Irreplaceable)

Ne-Yo uga ngripta lagu kanggo Whitney Houston, Celine Dion, Corbin Bleu, lan Enrique Iglesias. Lan ing mangsa ngarep, dhèwèké bakal ngripta lagu bebarengan karo will.i.am kanggo album Michael Jackson.

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Ne-Yo nduwèni anak lanang sing lair ing taun 2005 lan diwènèhi jeneng Chimere.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Taun Judhul album Hits singel Samak album
2006 In My Own Words
  • Stay
  • So Sick
  • When You're Mad
  • Sexy Love
130px
2007 Because of You
  • Because of You
  • Do You
  • Can We Chill
  • Go On Girl
130px
2008 Year of the Gentleman
  • Closer
  • Miss Independent
  • Mad
  • Nobody
130px

Filmografi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Hobbs, Linda (2007-02-27). "VIBE.com: Ne-Yo to VIBE: "I am NOT a Sex Addict"". Vibe. Dijupuk 2008-10-15. 
  2. ^ "Ne-Yo: Grammy-winning singer to perform at Halenbeck Hall". St. Cloud State University. 2008-09-25. Dijupuk 2008-10-14. 
  3. ^ Lo, Ricky (2008). "Let Ne-Yo Love You". The Philippine Star (Philippines). 

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ne-Yo&oldid=1093788"