Whitney Houston

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Whitney Houston
Flickr Whitney Houston performing on GMA 2009 3.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Whitney Elizabeth Houston
Pakaryan Penyanyi, aktris, prodhuser filem, model
Piranti Vokal, piano
Mangsa akarya 1977–2012
Labèl Arista
Sana jaringan www.whitneyhouston.com

Whitney Houston (lair ing Newark, New Jersey, Amérika Sarékat, 9 Agustus 1963 – pati 11 Fèbruari 2012 ing yuswa 48 taun) dhèwèké iku penyanyi pop lan R&B, artis, prodhuser rekaman, penulis lagu lan mantan model Amérika Sarékat, kasuksèsané nggawe motivasi kanggo para penyanyi Afrika-Amérika liyané, kaya ta saka kaum wanita kanggo sukses ning donya hiburan tarik swara, Whitney kondhang ning donya hiburan dadi penyanyi, debut albumé dirilis ning taun 1985, lan amarga tembang You Give Good Love, Whitney Houston bisa mlebu ning tangga lagu Billboard Hot 100.[2]

Sawisé iku, piyambake uga sukses kanthi tetembangan kang judhulé Saving All My Love for You, How Will I Know lan Greatest Love of All.[2] Tetembangan mau mapan ing pucuk tangga ning Amérika Sarékat.[2] Whitney Houston duwé idhola saka donya musik, dhèwèké andadekaké Loleatta Holloway kanggo sumber inspirasi anggoné makarya.[3]

Nalika taun 1980-an, Whitney Houston uga tau meluni audisi supaya bisa mlebu ning acara The Cosby Show, sanajan akhiré kalah karo aktris Sabrina Le Beauf.[2] Dhèwèké tau uga tampil ning acara (episode) Gimme a Break bebarengan karo Nell Carter lan episode Silver Spoons bebarengan karo Rick Schroder, sadurungé iku Whitney Houston wiwit ngerilis dhebuté.[2]

Babagan prakara kauripané, Whitney Houston tau palakrama karo penyanyi R&B kang namané Bobby Brown nalika taun 1992.[2] Saka perkawinané karo Bobby Brown, nalika tanggal 4 Maret taun 1993 lair anaké kang pisanan.[2] Anaké kang pisanan mau wadon lan dijenengi Bobbi Kristina Houston Brown.[2] Ananging Whitney Houston lan Bobby Brown akiré pegatan.[2] Sakloron sah anggoné pegat nalika tanggal 13 September taun 2006.[2]

Tilaré[besut | besut sumber]

Dina Setu 11 Fèbruari 2012, Whitney Houston dilaporaké tilar donya ing kamar siram hotèl ing Beverlly Hills.[4][5] Kabare Whitney Houston overdhosis obat-obatan jinis kokain.[4] Sadurunge séda kang kontrovêrsial iku, Houston dikabaraké lagi mbudidaya nglawan ketagihane marang obat-obatan.[4] Jenasah Whitney Houston dimakamaké ing jèjèré makamé bapake John Russell Houston Junior, ing New Jersey.[5]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Studio[besut | besut sumber]

Soundtrack[besut | besut sumber]

Kompilasi[besut | besut sumber]

Video/DVD[besut | besut sumber]

  • 1986: Number One Video Hits
  • 1991: Star Spangled Banner
  • 1991: Welcome Home Heroes
  • 1994: Concert for a New South Africa
  • 1997: Classic Whitney Concert
  • 1999: VH1 Divas Live '99
  • 2000: The Greatest Hits
  • 2000: Fine
  • 2002: Whatchulookinat Video/Whatchulookinat Behind-the-Scenes Footage/Love to Infinity Megamix Video
  • 2004: Artist Collection: Whitney Houston

Filmografi[besut | besut sumber]

Tahun Judhul Peran Ket
1984 Gimme a Break! Rita "Katie's College" (Season 3, Episode 20)
1992 The Bodyguard Rachel Marron Utama
1995 Waiting to Exhale Savannah Jackson Utama
1996 The Preacher's Wife Julia Biggs Utama
1997 Rodgers & Hammerstein's Cinderella Ibu Peri digawe kanggo(ABC)
2003 Boston Public Sebagai dirinya sendiri Kameo
2004 Nora's Hair Salon Sebagai dirinya sendiri Kameo

Sebagai prodhuser

Tahun Judhul Ket
1997 Rodgers & Hammerstein's Cinderella prodhuser èksekutif
2001 The Princess Diaries prodhuser
2003 The Cheetah Girls prodhuser èksekutif
2004 The Princess Diaries 2: Royal Engagement prodhuser
2006 The Cheetah Girls 2 prodhuser èksekutif

Tur konser[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Diva pop". Miami Herald. October 1998. Dijupuk 2008-09-06. 
  2. ^ a b c d e f g h i j biografi Whitney Houston diaksès tanggal 29 Juli 2011
  3. ^ berita Whitney Houston dipununduh tanggal 29 Juli 2011
  4. ^ a b c Biografi Whitney Houston: Suara 5 Oktaf hingga Kokain dipunundhuh tanggal 21 Fèbruari 2012
  5. ^ a b Keluarga dan Kawan Dekat Hadiri Pemakaman Whitney Houston dipunundhuh tanggal 21 Fèbruari 2012