Afrika-Amérika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
African Americans
Gunggung cacah jiwa
13.4% of the total U.S. population (2019)[1]
45,109,521 (2018)[2]
40,916,113 (2018) (one race)[2]
12.7% of the total U.S. population (2018)
39,715,917 non-Hispanic[2]
12.3% of the total U.S. population (2018)[2]
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Across the United States, especially in the South and urban areas
Basa
English (American English dialects, African-American English)
Louisiana Creole French
Gullah Creole English
African languages
Agama
Predominantly Protestant (71%) Cithakan:Longlink[3]
Golongan ètnik magepokan
Cithakan:Longlink Cithakan:Longlink

Ètnis Afrika-Amérika, utawa Afro-Amérika, iku siji golongan ètnis ing Amérikah Sarékat kang nenek moyangé akèh asalé saka Afrika ing pérangan Sub-Sahara lan Kulon. Mayoritas saka rakyat ètnis Afrika-Amérika getihé Afrika, Éropah lan Amérika Asli.

Populasi warga Afrika-Amérika ing AS[besut | besut sumber]

Angka-angka ing ngisor dhedhasar sènsus AS.

  • 1790 757.208 (19,3% saka total populasi Amérikah Sarékat).
  • 1800 1.002.037 18,9%
  • 1810 1.377.808 19,0%
  • 1820 1.771.656 18,4%
  • 1830 2.328.642 18,1%
  • 1840 2.873.648 16,8%
  • 1850 3.638.808 15,7%
  • 1860 4.441.830 14,1%
  • 1870 4.880.009 12,7%
  • 1880 6.580.793 13,1%
  • 1890 7.488.788 11,9%
  • 1900 8.833.994 11,6%
  • 1910 9.827.763 10,7%
  • 1920 10,5 yuta 9,9%
  • 1930 11,9 yuta 9,7% (persentase paling asor sajeroning sajarah)
  • 1940 12,9 yuta 9,8%
  • 1950 15,0 yuta 10,0%
  • 1960 18,9 yuta 10,5%
  • 1970 22,6 yuta 11,1%
  • 1980 26,5 yuta 11,7%
  • 1990 30,0 yuta 12,1%
  • 2000 34,6 yuta 12,3%

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Wong Amérika

  1. “Population estimates, July 1, 2019”. U.S. Census Bureau. Retrieved November 4, 2020
  2. a b c d "ACS Demographic and Housing Estimates". U.S. Census Bureau. December 2019. Retrieved 20 March 2020.
  3. "Religious tradition by race/ethnicity (2014)". The Pew Forum on Religion & Public Life. Retrieved April 5, 2019.