Jay-Z

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jay-Z
Jeneng lair Shawn Corey Carter
Paraban Jigga
Jay Hova
Génre Hip hop, hardcore hip hop, East Coast hip hop, gangsta rap, pop rap
Pakaryan Musician
Songwriter
Record executive
CEO
President
Mangsa akarya 1989 - 2003
2006 - saiki
Labèl Roc-A-Fella/IDJMG/Universal
Sing magepokan Jaz-O, Memphis Bleek, Beanie Sigel, Beyoncé Knowles, Kanye West, R. Kelly, Freeway, The Notorious B.I.G., Nas, Young Jeezy, Linkin Park
Sana jaringan Official site

Jay-Z utawa sing jeneng asliné Shawn Corey Carter iku pènyanyi solo ingkang unggah aliran Hip-Hop. Lair nalika 4 Desember 1969, ing kutha Brooklyn, nagari Amerika Serikat[1]. Jay-Z iku uga pandamél lagu, musisi, Rapper, lan uga pènyanyi solo. Jay-Z uga kolaborasi kaliyan Linkin Park nalika taun 2005, Beyoncé Knowles, Kanye West, Rihanna, lan sapanunggalané. Piyambaké sampun rinthisan dadi pènyanyi diwiwiti taun 1989[2].

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Piyambak[besut | besut sumber]

Album Bebaréngan[besut | besut sumber]

Album Damél Baréng[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film Tahun
Streets Is Watching (1998)
Hard Knock Life (2000)
State Property (2002)
Paper Soldiers (2002)
Fade to Black (2004)
Diary of Jay-Z: Water for Life (2006)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Mikelbank, Peter. http://www.people.com/people/article/0,,20164322,00.html People Magazine article, December 5, 2007. Retrieved 20 November 2012.
  2. ^ The Greatest MCs of All Time MTV. Retrieved 20 November 2012

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jay-Z&oldid=1100078"