Chris Brown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chris Brown
Chris Brown singing at Brisbane Entertainment Centre 2.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Christopher Maurice Brown
Saka Tappahannock, Virginia, Amèrika Sarékat
Génre R&B, pop, dance
Pakaryan Penyanyi-panulis lagu, rapper, penari, aktor
Mangsa akarya 2005–saiki
Labèl Jive, Zomba, LBW
Sana jaringan ChrisBrownWorld.com

Chris Brown kang nduwèni jeneng jangkep Christopher Maurice Brown iku, lair ing Tappahannock, Virginia, Amèrika Sarèkat tanggal 5 Mei 1989.[2] Dhèwèkè kalebu penyanyi saka ras kulit ireng.[2] Chris Brown ya iku salah siji penyanyi lanang kang nyanyikaké jinis musik RnB.[2][3] Kawit cilik Chris wis mulai ngatonaké yèn dhèwèké nduwèni bakat nari.[2] Nalika umur 11 taun, Chris nembé sadhar yèn dhéwèkè uga nduwèni bakat nyanyi.[2] Taun 2004, Chris nggawé kontrak karo Jive Records lan ngrekam album kapisanané kanthi irah-irahan Chris Brown kang metu ing taun 2005.[2] Album kapisanan iki bisa payu didol nganti 155.000 copy suwèné mung seminggu thok.[2] Kasuksésan iki dibuktékaké ing album kang kaping pindho kanthi irah-irahan Exclusive ing taun 2006.[2] Album iki bisa payu nganti 300.000 copy mung ing minggu kang pisanan saka metune album iku.[2]

Chris tau digosipaké pacaran karo penyanyi Rihanna.[2][3] Nanging ing tanggal 8 Februari 2009, Chris Brown dicekel pulisi amarga gelut karo Rihanna.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Moody, Nekesa Mumbi (2007-11-06). "Music Review: Chris Brown CD". Yahoo!. Dijupuk 2009-01-17. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)KapanLagi.com
  3. ^ a b (id)MetroTVNews.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chris_Brown&oldid=1100809"