Indomie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Resmi Indomie

Indomie iku merek prodhuk mi instan kang misuwur banget ing Indonésia. Indomie diprodhuksi déning PT. Indofood CBP Sukses Makmur Tbk. Produk paling sukses saka parusahaan duwéké Sudono Salim iki mulai dibabarake menyang pasar wiwit taun 1972. Saliyane didol ing Indonésia, Indomie uga didol nganti tekang mancanagara, antara liya ing Amerika Serikat, Australia, pirang-pirang nagara ing Asia lan Afrika, sarta nagara-nagara ing Éropah, mula iku Indomie minangka salah sawijining prodhuk asli Indonésia kang bisa nembus pasar internasional. Ing Indonésia, sesebutan "Indomie" wis umum dadi istilah generik kang ngrujuk menyang mi instan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Mie instan ditepangake marang masyarakat Indonésia wiwit taun 1969. Nalika iku akèh kang wangun-wangun yèn mi instan bisa didadekake salah siji bahan panganan pokok. Ananging, amarga rega mie instan iku regane relatif bisa dijangkau déning masyarakat, gampang disajekaké lan awet, saya suwe Indomie bisa katrima déning mayarakat Indonésia.

Prodhuk Indomie kang pisanan ditepangake ya iku Indomie Kuah Rasa Kaldu Ayam kang nalika iku mathuk karo selera ilat masyarakat Indonésia. Banjur ing taun 1982, payune prodhuk Indomie munggah signifikan banget dibuktikake kanthi metune jinis Indomie Kuah Rasa Kari Ayam. Puncake ing taun 1983, Produk Indomie disenengi déning masyarakat Indonésia kanthi cara metune jinis Indomie Mi Goreng.[1]

Prodhuk Indomie[besut | besut sumber]

  • Indomie Goreng (Fried Noodles)
Produk paling misuwur saka brand Indomie, Indomie Goreng pisanan kababarke ing taun 1982 lan wis nganti tekan pirang-pirang nagara, kayata Amerika Serikat, Australia, Inggris, Timur Tengah lan China. Indomie goreng iku dheweké kaperang dadi enem, ya iku Mie Goreng Spesial Plus, Mie Goreng Spesial, Mie Goreng Pedas, Mie Goreng Rasa. Ayam, Mie Goreng Rasa Sate, Mie Goreng Rasa Rendang, Mie Goreng Rasa Cabe Ijo.[2]
  • Indomie Kuah
Indomie kuah iku salah siji jinis Indomie kang rasané khusus kajupuk saka bumbu-bumbu panganan khas Indonésia. Cinampuran antarane mi, duduh lan bumbu otentik panganan khas Indonésia, lan mathuk didhahar nalika udan utawa hawane adhem. Jinis Indomie Kuah ya iku Indomie rasa ayam bawang, Mie rasa kaldu ayam, mie rasa kari ayam dengan bumbu kari, mie kari ayam dengan bawang goreng, mie rasa soto spesial, mie rasa kaldu udang, mie rasa bakso sapi, mie rasa sop ayam, mie rasa soto mie, lan mie rasa ayam spesial.[3]

Pahargaan[besut | besut sumber]

2001 - 2010[4]

Top Brand Award 2010 – Indomie, Outstanding Achievement in Building the Top Brand: Most Powerful Distribution Performance 2009–Indomie, The Most Powerful Distribution Performance
Top Brand Award 2009 – Indomie, Outstanding Achievement in Building the Top Brand: Most Powerful Distribution Performance 2009 – Indomie, The Most Powerful Distribution Performance; The Most Powerful Distribution Performance 2009 - Indomie, The Most Powerful Brand Index; Indonésia Best Brand Award 2009 – Indomie, Platinum Brand Award, Achievement of Indonésian Best Brand Award for 7 Consecutive Years (2003-2009); Indonésian Customer Satisfaction Award 2009 – Indomie, Diamond Award, The Best in Achieving Total Customer Satisfaction for 9 Years (2001-2009); The Most Impactful Brand Activation 2009 – Indomie Jingle Dare, The Most Interactive Road Show Activation; Indonésia Best Packaging Award 2009 – Indomie Rasa Soto Betawi, First Place of The Most Environment-Friendly Packaging, The Most User-Friendly Packaging and The Safest Packaging
Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonésia Best Brand Award (IBBA); Superbrands; Top Brand; Indonésia Best Packaging Award (As The Most Safety Indonésia Best Packaging); Indonésia Best Packaging Award (As Best of The Best Indonésia Best Packaging); The Most Powerful Distribution Performance; The Most Effective Ad
Top Brand; Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonésia Best Brand Award (IBBA); Anugerah Asli Produk Indonésia (AAPI); The Most Powerful Distribution Performance

Superbrands; Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonésia Best Brand Award (IBBA); Indonésia Customer Loyalty Award; The Most Powerful Distribution Performance; Anugerah Asli Produk Indonésia (AAPI)

Guinness World of Record – The Largest Pack of Instant Noodles; Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonésia Best Brand Award (IBBA); Indonésia Customer Loyalty Award; Packaging Consumer Branding Award (Gold)
Superbrands; The Best Local Brand; Food, Tobacco & Restaurant; Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonésia Best Brand Award (IBBA); Top Brand for Kids
Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonésia Best Brand Award (IBBA)
Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA)
Indonésia Customer Satisfaction Award (ICSA); The Most Valuable Brands

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com History (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com Indomie Goreng (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  3. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com Indomie kuah (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  4. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com Awards (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indomie&oldid=1075530"