Laudya Chintya Bella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laudya Chintya Bella

Laudya Chintya Bella lumrahé diundang Bella (lair ing Bandung, 24 Fèbruari 1988; umur 33 taun).[1] Laudya Chintya Bella iku salah sijiné bintang sinétron, aktris kang asalé saka Indonesia.[1] Film lan sinétron kang tau dibintangi Bella ya iku Virgin, Lentera Merah.[1] Leloroné kalebu filem kang misuwur.[1] Déné sinétron kang misuwur kang tau dibintangi Bella ya iku Senandung Masa Puber lan Juragan Jengkol.[1] Saliyané akting main filem lan sinétron, Laudya Chintya Bella uga tau nyanyi bareng karo grup vokal asuhan Melly Goeslaw kang jenengé Bukan Bintang Biyasa.[1] Ing grup vokal iki, Bella nyanyi bareng karo artis remaja liyané kaya ta Raffi Ahmad, Chelsea Olivia Wijaya, Dimas Beck, lan Ayushita.[1] Bella duwé zodiak Pisces lan shio Naga.[1] Bella iku anak kang kaping papat saka sadulur kang cacahé papat.[1]

Lumantar filem Virgin, Bella sinau akting saka Eka D. Sitorus, pengasuh Sakti Acting School Jakarta.[1] Bella banjur kepilih dadi salah sijiné nominasi artis utama wadon kang paling apik ing Festival Film Indonesia (FFI).[1] Bella uga dadi Aktris Terpuji ing Festival Film Bandung (FFB) nalika taun 2004.[1]

Bella uga tau dadi bintang ing filem kang judhulé CINTA REMAJA, LENTERA MERAH dan BUKAN BINTANG BIASA.[1] Lumantar sinétron kang judhulé JURAGAN JENGKOL, Bella bisa dadi aktris paling top versi SCTV Awards nalika taun 2006.[1]

Ing babagan asmara lan pacar Bella tau pacaran karo Rivaldo, Rafi Ahmad lan putu saka Présidhèn Soeharto ya iku Panji Trihatmodjo lan pembalap Ananda Mikola.[1] Sawisé pacaran karo Ananda, Bella fokus ing kariré lan main sinétron kang judhulé CINTA BUNGA.[1] Sawisé main ing sinétron iki Bella banjur main manèh ing sinétron Cinta Bunga 2.[1] Ing kéné Bella banjur cinta lokasi karo lawan mainé ya iku Chico Yericho.[1] Nanging Bella ngaku yèn jarang ketemu Chico amarga padha-padha sibuk syuting.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Ladya Chintya Bella.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Laudya Chintya Bella.[1]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Laudya Chintya Bella.[1]

Single[besut | besut sumber]

Lagu kang dinyanyekake Laudya Chintya Bella.[1]

Komedi[besut | besut sumber]

Komedi kang dibintangi Laudya Chintya Bella.[1]

Album[besut | besut sumber]

Album kang dibintangi Laudya Chintya Bella.[1]

Prestasi[besut | besut sumber]

Prestasi kang ditampa Laudya Chintya Bella.[1]

  • Juara Favorit Putri Jawa 2003
  • Juara 2 Model Kawanku 2002
  • Finalis Putri Bobo 1997
  • Aktris Favorit SCTV AWARD 2005
  • Juara 1 Model di Bandung

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)
  2. celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)