Bunga Citra Lestari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bunga Citra Lestari

Bunga Citra Lestari utawa kang luwih akrab diundang BCL ya iku aktris wédok Indonésia kang lair ing Jakarta nalika 22 Maret 1983.[1] Dhèwèké kalebu artis kang nganut agama Islam.[1] BCL utawa kang akrab diundang Unge minangka putri pasangan Muchlis Rusli lan Emmy Syarif.[1] BCL tau cedhak karo Ashraf Sinclair, aktor saka Malaysia kang uga putrane miliarder.[1] Banjur kekarone nikah ing Masjid Al Bina, Senayan, Jakarta Selatan nalika dina Sabtu tanggal 8 November 2008 kanthi mas kawin sepasang anting berlian 1,5 karat.[1] Déné resepsine dianakake dina Minggu tanggal 9 November 2008 ing Golden Ballroom Hotèl Sultan, Jakarta kanthi nganggo adat Padang.[1] Ing resepsi iku, Bunga nganggo Suntiang, ya iku makutha khas saka Minang.[1] Resepsi nikahane uga dianakake ing Malaysia sasuwéné rong dina.[2] Bunga lan Ashraf mangkat Malaysia kanthi pesawat jet pribadi minagka bebungah saka bapake Ashraf.[2] Nalika tanggal 22 Sepetember 2010 Bunga Citra Lestari nglairke ning Rumah Sakit Woman and Children laladan Brawijaya. Putra lanang kang diparingi asma Noah Sinclair punika lair kanthi waras slamet.

Karir[besut | besut sumber]

Bunga miwiti karire ing donya sinétron.[2] Kiprahe ing dhunia tarik suwara diwiwiti ing taun 2004 nalika dhèwèké dijak nyanyi karo PAS Band ing tembang Kumerindu.[2] Suwarane kang unik, ndadèkaké dhèwèké dipercaya nyanyikake tembang Saat Kau Pergi kang dadi soundtrack filem Dealova nalika taun 2005.[2] Setaun sawisé iku, Bunga ngetokaké album kang kapisanan kanthi irah-irahan Cinta Pertama.[1][2] Ing album iku, Bunga nyanyikae tembang Cinta Pertama (Sunny) lan Aku Tak Mau Sendiri.[2] Kanthi tembang loro iku, album iki bisa payu didol nganti 75 (pitung puluh lima) èwu kopi mung rong minggu.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]