Yovie Widianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yovie Widianto
Yovir Widianto.jpg
Lair Yovie Widianto
Pakaryan pemusik
Taun aktif 1986-saiki
Bojo Dewayani
Anak Muhammad Arsy Widianto
Nadhira Tiara

Yovie Widianto (lair ing Bandung, Jawa Barat, 21 Januari 1968; umur 51 taun) dikenak dadi anggota saka grup musik Kahitna kang nyekel posisi keyboard, Yovie Widianto kang lair ana ing kutha kutha krajan Jakarta, 21 Januari 1968.[1] Saliyané dadi kang ngréka lagu, Yovie iku salah sijiné personel lan pendiri grup musik Kahitna kang nyekel intrumen keyboard lan grup musik The Nuno kang diwangun tanggal 2001.[1] Yovie wis sukses ngorbitaké pirang-pirang penyanyi liwat lagu-lagu ciptaané, ing antarané Rio Febrian, Audy, Rida Sita Dewi, Rita Effendi, Yana Yulio, Pinkan Mambo, Delon, Astrid lan akèh panyanyi-panyanyi liyané.[1]

Kajaba iku, mantan juri Indonesian Idol iki nglakoni solo karir, karo albume A Potrait of Yovie kang dirilis ana ing taun 2005 lan album anyaré, Kemenangan Hati kanggo Kemenangan Hati iki dinyanyiké bebarengan karo Dearly Dave Sompie lan Ghea Dahliana Oktarin.[1] Priya kang tau diisyuké njalin gayutan karo aktris Asti Ananta iku, tau nggelar konser A Mild Live The Magical Journey Of Yovie Widianto, ing ngendi moment mau didadekaké peringatan 23 taun dhèwèké berkarier ing donya musik.[1]

Musikalitas Yovie ing bermusik ora diragukaké manèh, apamanèh ing ajang AMI Awards 2009, dhèwèké ngeraih nominasi paling akèh, 6 nominasi ing antarané bareng karo Yovie and Nuno lan liyané nominasi pribadi.[1]

Dina Minggu, tanggal 22 Mèi taun 2011, Yovie ngadakaké acara kanggo ngerayakaké ulang tauné grup musik Yovie and he Nuno bareng karo pangagumé.[2] Ulang taun kaping 10 iku istimewe, kabèh dilakoni kanggo para pangemaré, Kebersamaan lan kesuksesane tekan iki diakoni pancen ora adoh saka peran sarta para penggemare.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Kahitna[besut | besut sumber]

Yovie & The Nuno[besut | besut sumber]

Sala[besut | besut sumber]

Konser Sala[besut | besut sumber]

  • The Magical Journey of Yovie Widianto (2006)

Karya-karya[besut | besut sumber]

  • Katakanlah (Tetty Manurung)
  • Merenda Kasih (Ruth Sahanaya)
  • Ada Cinta (Bening)
  • Mengapa Tak Ku Hindari (Bening)
  • Arti Sebuah Keangkuhan (Sherine)
  • Untukku (Chrisye)
  • Kemenangan Hati(Ihsan)
  • Menanti (Dea Mirella)
  • Takkan Terganti (Dea Mirella)
  • Terlalu Cinta (Rossa)
  • Tak Termiliki (Rossa)
  • Kini (Rossa)
  • Menyesal (Ressa Herlambang)
  • Biarkanlah (Nia Zulkarnaen)
  • Sebatas Mimpi (Rita Effendy)
  • Cerita Cinta (Kahitna)
  • Cantik (Kahitna)
  • Seandainya Aku Bisa Terbang (Kahitna)
  • Andai Dia Tahu (Kahitna)
  • Sampai Nanti (Kahitna)
  • Setahun Kemarin (Kahitna)
  • Permaisuriku (Kahitna)
  • Cinta Sudah Lewat (Kahitna)
  • Adakah Dia (Kahitna)
  • Katakan Saja (Kahitna)
  • Aku-Dirimu-Dirinya (Kahitna)
  • Cinta Sendiri (Kahitna)
  • Indah Ku Ingat Dirimu (Yovie & Nuno)
  • Lebih Dekat Denganmu Juwita (Yovie & Nuno)
  • Janji Di Atas Ingkar (Audy)
  • Kasih Putih (Glenn Fredly)
  • Suratku (Hedi Yunus)
  • Bukan Untukku (Rio Febrian)
  • Lebih Baik Darinya (Rio Febrian)
  • Salahi Aku (Rio Febrian)
  • Bila Ku Ingat (Lingua)
  • Adilkah Ini (Tia AFI
  • Kekasih Sejati (Monita)
  • Béda (Andity)
  • Semenjak Ada Dirimu (Andity)
  • dan lain-lain

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi yovie widianto dipununduh tanggal 20 Juli 2011
  2. a b gosip yovie widianto dipununduh tanggal 20 Juli 2011