Dearly Dave Sompie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dirly Sompie
Dearly.jpg
Lair Dearly Dave Sompie
Bangsa Indonésia Indonésia
Jeneng liya Dirly "Idol"
Pakaryan aktor, penyanyi
Taun aktif 2006- saiki
Agama Kristen

Dearly Dave Sompie utawa Dirly (lair ing Manado, Sulawesi Lor, 10 Dhésèmber 1989; umur 26 taun) iku jawara loro Indonésian Idol 3 (2006), dhèwèké iku finalis Indonésian Idol paling enom saka Manado kang nalika mèluni ajang Indonésia Idol dhèwèké isih sekolah SMU.[1] Dhèwèké olèh julukan The Manado Baby amarga dhèwèké iku peserta ajang Indonésia Idol kang paling cilik.[1] Kawit cilik, bakaté ing babagan seni swara wis bisa didelok, lumantar penampilané nalika ing sekolahané.[1]

Anané dhèwèké ing ajang Indonésian Idol mangsa katelu sempet gawé gègèr ing masarakat.[1] Akèh pihak kang ngerasa manawa Dirly mung bisa kondhang amarga modhal tampang kang gagah.[1] Amarga iku mula dhèwèké asring dibandhing-bandhingaké karo Delon idol, jawara loro Indonésian Idol kaping pisanan.[1]

Senajan ing babak Grand Final, dhèwèké dialem déning para juri amarga nalika tampil dhèwèké iku nengsemaké, ananging Dirly Dave Sompie akiré kalah amarga dhèwèké olèh biji ing polling.[1] Akir saka ajang Indonésia kang kaping loro iku dimenangaké déning Ihsan Tarore nalika benginé Result Show lan dhèwèké mung bisa nahanaké posisi kaping loroné ing ajang Indonésia Idol kaping telu.[1]

Nalika tampil ing Grand Final Indonésia Idol tanggal 12 Agustus 2006 ing Istora Senayan, Jakarta.[2] Dearly nembangaké Akhir Rasa Ini (saka Samson), dhèwèké langsung dialem déning para juri.[2] Nalika tembangan kaping loroné kang judhulé Hampa saka Ari Lasso ditembangaké, Jay Dimas kang dadi juriné mantep manawa Dearly dadi idola ing Indonésia.[2] Kadadéyan sarupa uga ditampa déning dhèwèké nalika nembangaké tembangan kaping teluné, tembangan kang wis dinyanyèkaké déning Ikhsan Idol, juri nganti mrinding anggoné ngrungokaké.[2] Béda karo Ihksan nalika tampil dadi pambuka babak Grand Final Indonésia Idol.[2] Tembangan kaping pisan kang ditembangaké déning dhèwèké iku Izinkan Aku Menyanyangimu (Iwan Fals), Ihksan rada keseléo anggoné nembang.[2] Amarga kadadéyan iku mau, Ikhsan olèh komentar ora pénak saka para juri.[2] Senajan kadadéyan iku mau, Ikhsan tetep dadi juwara kaping pisanné lan Dearly dadi juwara loroné.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinétron[besut | besut sumber]

Drama musikal[besut | besut sumber]

  • Gemerlap Keajaiban RCTI Di Negeri Seribu Cinta

Tembang[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi Dearly Dave Sompie diundhuh tanggal 28 September 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)berita Dearly Dave Sompie diundhuh tanggal 28 September 2011