Dea Mirella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dea Mirella
Dea Mirella
Latar wuri
Jeneng lair Ade Suzie Mirella
Lair (1975-03-25) Maret 25, 1975 (umur 44)
Indonésia Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
Pakaryan penyanyi
Taun aktif 1995-saiki
Pasangan Muhammad Abdu Elif Ritonga (pegat)
Anak Melody Zahira Chielda Ritonga

Ade Suzie Mirella ning masarakat kondhang karo jeneng Dea Mirella (lair ing Makassar, Sulawesi Selatan, 25 Maret 1975; umur 44 taun) dhèwèké iku penyanyi lan mantan personel grup vokal Warna.[1] Dhèwèké iku putri saka pasangan Nasri Alim lan Ibu Agustina, miwiti donya hiburan amarga diajak Tamam Husein (bapa Nina Tamam) kanggo nggabung ning grup musik Warna ning taun 1994.[1] Sadurungé, Dea tau dadi pamenang ning Cipta Pesona Bintang episode kaping 77 ning RCTI taun 1994, lan juwara I tingkat Nasional lan Regional Panasonic Internasional Karaoke Contest.[1] Dea uga ngraih juwara kaping pisanan ning grand final Cipta Pesona Bintang lan éntuk Copper Prize 99 Shanghai Asian Music Festival.[1]

Sasuwené bebarengan karo Warna, Dea namung ngetokaké 2 album ya iku, Dalam Hati Saja (1998), lan Cinta (2000), sadurungé pungkasané dhèwèké metu ning taun 2003 kanthi alesan péngin ngurusi kulawarga anyaré.[1]

Album solo kang tau dibabarake ya iku Sedang Kurasa (Metrotama 1996), Ku Kan Pergi (Musica 1997), Menanti (Musica 2000), lan Satu (2001).[1]

Dea tau sinau ing pendidikan Manajemen Transportasi Udara Universitas Trisakti lan kuliyah ning Ilmu Komunikasi Massa Universitas Prof Dr Moestopo Jakarta iki nikah karo Muhammad Abdu Elif Ritonga kang diceluk Eel, mantan drumer ADA Band.[1] Sakloron nikah ning tanggal 23 September 2002 sawisé pacaran 7 taun suwené.[1] Anaké kang kaping pisan dijenengi Melody Zahira Chielda Ritonga, lair 23 September 2005.[1]

Ing sasi Juni 2011, Dea karo Ari Warna éntuk kasempatan kanggo ngeramekaké Gelaran Lombok Sumbawa Pearl Festival 2011 kang dianakaké ning tanggal 8-11 Juli 2011.[2] Ning taun 2009 AB Three, 2011 artis Indonésia Idol lan taun 2011 iku Dea karo Ari.[2]

Album[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi Dea Mirella dipununduh tanggal 24 September 2011
  2. a b berita Dea Mirella dipununduh tanggal 24 September 2011