Andity

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Andity
Andity
Latar wuri
Jeneng lair Andi Arfianty
Jeneng liya Andity
Lair 20 Novèmber 1981 (umur 34)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Taun aktif 2007 - saiki

Andi Arfianty ing masarakat kondhang karo jeneng Andity (dipunlairaken ing Jakarta, 20 November 1981; umur 34 taun) ya iku penyanyi saka Indonésia.[1] Wanita kang pagawéyané dadi penyanyi iki asring nggawakaké tembangan kang alirané pop.[1] Andity ditepungaké marang donya hiburan déning musisi lan komposer kondhang, ya iku Yovie Widianto.[1]

Ing taun 2007, donya hiburan ing Indonésia tambah ramé amarga ana biduan anyaran kang ditepungaké déning Yovie Widianto.[2] Penyanyi kasebut ya iku Andity kang ngluncuraké album kaping pisan ing Hard Rock Cafe.[2] Ing album kang isiné 11 tembangan iku nganggo genre pop modhèrn.[2]

Andity wis ngrilis albumé kang kaping pisanané.[1] Judhul albumé kang kaping pisanan iku Beda, dirilis nalika taun 2007.[1] Album kang isiné sewelas tembangan iku ngandelaké tembangan kang judhulé Semenjak Ada Dirimu.[1]

Anannging ana kang béda saka album kasebut, Beda, lan tembangan kang judhulé Merenda Kasih iku lagu daur ulang kang tau kondhang ing jamané biyèn, nalika ditembangaké déning Ruth Sahanaya. Tetembangan iku mau kapilih dadi tembangan téma ing sinétron kang judhulé Ruang Hati, film sinétron kang diprodhuksi déning Multivision Plus kang ditayangaké kanthi cara bebarengan ing telung negara, ya iku negara Indonésia, Malaysia lan Singapura. Film sinétron iku wiwit diputer ing sasi Juni nganti sasi September ing taun 2007.[1]

Sadurungé njegur ing donya musik kanthi cara solo, ing taun 2002 Andity tau dadi pandhukung ing acara Elfa's Jazz and Pop Choir lan olèh bebungah medhali perak ing ajang bergengsi '2nd World Olympic Choir 2002' acara kang dileksananaké ing kutha Busan, Koréa Kidul.[1]

Diskografi[sunting | besut sumber]

Diskografi déning Andity:

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi Andity diundhuh tanggal 5 September 2011
  2. ^ a b c (id)berita Andity diundhuh tanggal 5 September 2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andity&oldid=976741"