Nia Zulkarnaen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Vanya Zulkarnaen (lair ing Jakarta, 19 Juni 1970; umur 49 taun) utawa luwih misuwur kanthi jeneng Nia Zulkarnaen iku salah siji artis Indonesia.

Kulawarga[besut | besut sumber]

Nia iku anak saka pasangan saka aktor lan aktris sènior, Indonésia, Dicky Zulkarnaen, lan Mieke Wijaya. Dhèwèké uga omah-omahan karo aktor lan musisi Indonesia, Ari Sihasale,[1] sing uga bojo kapindho karo anaké tunggal Radit Christiano Zulkarnaen Sihasale luwih misuwur minangka anak badminton, kang saiki kelas 3 SMP.[2] Bojo pisanan yaiku Ahmad Iskandar Zulkarnaen (lair 23 Mèi 1963 – pati 25 Mèi 2002 ing umur 39 taun), sawijining pembalap Indonesia sing tilar donya ing sasi Mèi 2002 amarga kacilakan mobil ing sirkuit balap Bumi Serpong Damai (BSD), Serpong, Tangerang.[3]

Biyen dhèwèké duwé sesambungan karo putra saka mantan Presiden Republik Indonesia ke-2 Soeharto.[4]

Karièr[besut | besut sumber]

Wektu iki dhèwèké lan bojoné (Ari Sihasale) duwé omah studio ya iku Alenia Pictures. Filem sing kapisan déning omah studio iki ya iku Denias, Senandung di Atas Awan sing dibabar ing sawenèh bioskop.

Filmografi[besut | besut sumber]

Minangka aktris[besut | besut sumber]

Taun Irah-irahan Paraga

saka

Katrangan
1977   Jeritan Si Buyung Shanty
1980 Darna Ajaib Darna enom
1986 Sama Juga Bohong Ike
1986 Cemburu Nih Yee
1986 Merpati Tak Pernah Ingkar Janji
1987 Aku  Benci Kamu
1988 Jodoh Boleh Diatur
1989 Kristal-kristal Cinta
1989 Isabella Isabella
1991   Lagu Untuk Seruni Feby
1991 Saat Kukatakan Cinta



1991
Bukan Main
2006 Denias, Senandung di Atas Awan
2011 Serdadu Kumbang Dhokter
2014 Seputih Cinta Melati

Minangka kru[besut | besut sumber]

Taun Title Peran saka
2006 Denias, Senandung di Atas Awan Produser
2007 Liburan Seruuu...!! Produser
2009 King Crita panulis, lan produser eksekutif
2010 Tanah Air Beta Produser eksekutif
2011 Serdadu Kumbang Produser eksekutif
2012 Di Timur Matahari
Produser eksekutif
2013 Leher Angsa
Produser eksekutif
2014 Seputih Cinta Melati Produser eksekutif

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Bunga-Bunga Kehidupan (1993)
  • Nikita (1995)
  • Antara Jakarta-Perth (1996)
  • Cinta Rasa Tora Bika (1999)
  • Doa Dan Cinta (2002)
  • Roman 21 (2003)
  • Bayangan  Adinda (2003)
  • Pura-Pura Buta (2005)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "IBU NIA HANYA DOAKAN...". article.wn.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-13. 
  2. Post, The Jakarta. "Ari Sihasale & Nia Zulkarnaen: for love of motherland". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-13. 
  3. Liputan6.com. "Cara Nia Zulkarnaen Mengenang Almarhum Suami". liputan6.com. Dijupuk 2018-02-13. 
  4. "[INDONEWS] FW: Kisah-kisah Cinta Tommy (1): Dari Ita Mustafa sampai Nia Zulkarnaen". www.mail-archive.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-13.