Glenn Fredly

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Glenn Fredly
Lair Glenn Fredly Deviano Latuihamallo
30 September 1975 (umur 39)
Flag of Indonesia.svg Ambon, Maluku, Indonesia
Pagawéyan penyanyi
Taun aktif 1995-saiki
Mrebawani marang Guy Sebastian

Glenn Fredly Deviano Latuihamallo (lair ing Ambon, Maluku, 30 September 1975; umur 39 taun; luwih kondhang karo jeneng Glenn Fredly) yakuwi artis Indonesia kang nyambut gawene dadi penyanyi. Dheweké dikenal dadi penyanyi kang olih juara ning kategori tembang kang paling apik lan penyanyi priya kang paling apik kanggo penyanyi R & B ajang Anugerah Musik Indonésia 2001 (AMI). [1]

Albumé Glenn tau ngrilis album kang judulé GLENN ing taun 1998, Kembali ning taun 2000, Selamat Pagi, Dunia! ning taun 2003, OST Cinta Silver ning taun 2005, Aku & Wanita ning taun 2006, lan Terang taun 2006.[1]

Glenn tau urip bebrayan karo penyanyi Dewi Sandra kang uga mantan bojone Surya Saputra nalika tanggak 3 April 2006. [1] Pernikahan kuwi dianakaké meneng-menengan ing Bali, ora suwe sawisé Dewi Sandra pegatan karo Surya Saputra.[1] Amarga kadadian kuwi, ana spekulasi menawa Glenn karo Dewi wis anduweni hubungan awit Dewi esih bebrayanan karo Surya Saputra. [1] Ananging kuwi, dibantah dening sakloroné.[1]

Taun 2008, Glenn karo Dewi Sandra dikabaraké pegatan.[1] Ning tengah-tengahing masalah kaluwargané, Glenn mbabarake lelagon kang irah-irahane Terserah saka album Private Collection, kang jarené liriké nyindir Dewi.[1] Tanggal 12 Maret 2009, ngajukaké gugatan pegat ning pangadilan agama Jakarta Selatan.[1] Tanggal 27 Agustus 2009, akiré sidang cerainé Glenn diputusaké, dheweké resmi nyandang status duda.[1] Akir Oktober 2009, mucul kabar kang ngagetaké saka Glenn.[1] Kabaré, Glenn tersserang penyakit HIV, ananging babagan warta iku Dewi Sandra mbantah, ananging mbeneraké menawa Glenn kang tau dirawat ning rumah sakit, ananging ora karna penyakit HIV.[1] Glenn lara masalah pencernaan kang cukup kronis, amarga dadi vegetarian.[1] Lara amarga asupan panganan lan energi kang ora seimbang.[1]

Awal Januari 2010, Glenn mbabarake album kang paling anyar, kang irah-irahane Lovevolution. [1] Kanggo album kang kaping sepuluh iki, dheweké njagokaké tembange Cuma Kamu.[1] Ora namung album anyaré, Glenn uga ngisyarataké kanggo bubar dadi penyanyi. [1] Dheweké bakal metu saka panggung hiburan sawisé nggelar konser ning Singapura 6 Februari 2010.[1] Taun 2007, tanggal 7 Juli Glenn Fredly karo Dewi Sandra nyoba nggugah kapedulian kanggo nggelar konser amal kang bertajuk Soul For Indonésia Earth, Sayangi Bumi Ini.[2] Konser kuwi diadakaké ning gedung Tennis Indoor Senayan, Jakarta.[2]

Album[sunting | Sunting sumber]

Album utama
  • Glenn (1998)
  • Kembali (2000)
  • Selamat Pagi, Dunia! (2002)
  • Ost. Cinta Silver (2005)
  • Aku & Wanita (2006)
  • Happy Sunday (2007)
  • Private Collection (2008)
  • Lovevolution (2010)
Album rohani
Album kompilasi 
  • Terbaik Bersama (2005)

Cathetan Suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Glenn Fredly dipununduh tanggal 7 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita Glenn Fredly dipununduh tanggal 7 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Glenn_Fredly&oldid=831025"