Dewi Sandra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dewi Sandra
Dewi-sandra-dlm.jpg
Dewi Sandra
Lair Dewi Sandra Killick
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 1996-sekarang
Bojo Surya Saputra (2000-2004)
Glenn Fredly (2006-2009)
Wong tuwa(s) George Killick (ayah)
Prihatini Killick (ibu)
Sana jaringan http://www.dewi-sandra.com/

Dewi Sandra Killick (lair ing Brasil, 3 April 1980; umur 37 taun) iku artis, pemain filem, panatacara lan penyanyi Indonésia.[1] Dewi duwé katurunan campuran Inggris lan Indonésia, nanging Dewi Sandra tetep duwé kewarganagaraan Indonésia.[1] Bojone kang pisanan ya iku aktor filem kang jenenge Surya Saputra.[1] Dewi Sandra lan Surya Saputra banjur cerai.[1] sawisé cerai karo Surya Saputra, Dewi Sandra banjur nikah karo penyanyi kang jenéngé Glenn Fredly tanggal 3 April 2006, lan ing taun 2009, Glenn Fredly nggugat cerai Dewi Sandra.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Dewi Sandra miwiti karir ing donyaning hiburan dadi modhél nalika umuré isih las-lasan taun.[2] Ora mung dadi modhél, Dewi Sandra banjur nyanyi lan nggawé album kang judhulé Menari-nari karo wolu modhél liyané.[2] Nalika albumé laris ing pasaran, Dewi banjur ngrilis album solo kang sepisanan kang judhulé Kurasakan ing taun 1998.[2] Sawisé album iku, album kang nomer loro kang judhulé Tak Ingin Lagi ing taun (2000).[2] Album kang nomer loro iki éntuk penghargaan saka AMI Awards minangka Album R&B paling apik taun 2001.[2]

Saliyané nyanyi, bocah wadon anak saka pasangan John Killick (Inggris) lan Prihatini Killick (Betawi) iki uga njajal dadi presenter.[2] Kabisane mandu acara Clear Top 10, ndadèkaké Dewi éntuk penghargaan dadi Pembawa Acara Musik Wanita Terfavorit Panasonic Awards, nganti 5 wiwit taun 1999 nganti taun 2003.[2]

Dewi Sandra nduwé awak kang dhuwuré 165 cm.[2] Dewi Sandra butuh rong taun kanggo ngrampungaké album kang kaping telu kang judhulé Kuakui.[2] Album iki digawé nalika taun 2004 lan pada kaya album sadurungé album iki duwé aliran R&B.[2] Ananging ing album iki Dewi nglebokaké unsur étnik kaya ta musik gamelan Jawa lan Bali.[1] Saliyané album, taun 2004 Dewi Sandra uga dadi modhél ing majalah FHM (For Him Magazine).[3] Ing edisi 6 Januari 2004, FHM nampilaké foto Dewi Sandra kang cacahé pitu kanthi posé kang mung nganggo sandhangan kang rada transparan, malah salah siji fotoné mung nganggo sportbra lan clana sport mini.[3]

Sawisé main sinétron kaya ta Lupus (1999) lan Aku Cinta Kamu (2002), taun 2008 Dewi njajal main filem biyoskup lan dadi bintang ing XL, Antara Aku, Kau dan Mak Erot (2008).[2] Sawisé suwé ora dadi presenter ing taun 2008 Dewi dadi presenter ing ajang pencarian bakat Indonésian Idol.[2]

Album[besut | besut sumber]

Album kang tau digawé Dewi Sandra.[4]

Single[besut | besut sumber]

Lagu kang tau dinyanyékaké Dewi Sandra.[4]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang tau dipopuléraké Dewi Sandra.[4]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Dewi Sandra.[4]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan TV kang tau dibintangi Dewi Sandra.[4]

  • Rexona (Versi Keti Dance)
  • Vaseline
  • Alexander Slim (2009) Bersama Sandra Dewi

Presenter[besut | besut sumber]

Acara kang tau dipandhu Dewi Sandra.[4]

  • Blak-Blakan (1998)
  • Clear Top Ten (1999-2004)
  • MTV / Guest VJ (1999)
  • Date Express (1999)
  • TXTC (1999)
  • Host Indonésian Idol V (2008)

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan kang tau ditampa Dewi Sandra.[4]

  • Panasonic Award 1999 – 2003 (Best Female artis for Presenter of Clear Top Ten)
  • AMI Award 2001 (Best R & B Album)
  • Nomination for SCTV Award’2004 Category Best Female Artis Album “Kuakui”
  • FHM Sexiest Female Artis 2004 (Number 1 in Indonésia and Number 7 in the world)
  • Nomination for Anugerah Planet Muzik Singapore’2005 Category best female artis.
  • Cosmopolitan Fun Fearless Female 2007

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Dewi Sandra Bawa Nuansa Etnik dalam Album Barunya, KapanLagi.com, (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l Soal Seks, Dewi Sandra Terbantu Suasana Hujan, KapanLagi.com,(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b Dewi Sandra Bicara Tentang Foto Sensualnya, KapanLagi.com, (dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. ^ a b c d e f g Profil KapanLagi.com (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)