Lupus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lupus ing rai
Lupus ing kulit
Lupus saka kewan asu

Lupus ya iku jinising panyakit amarga katahipun antibodi, dados antibodine nyerang badhanipun piyambak.[1] Panyakit punika diarani penyakit autoimmune disease (penyakit kekebalan awak ingkang katah).[1] Tanda-tanda saka panyakit punika sapunika wonten ruam-ruam teng wajah lan lengan, panas lan rasa lelah, rambut rontok, persendian kerep aboh lan timbul sariawan.[2] Penyakit punika saged nyerang kabehane organ wonten awak.[2] Lupus sanes penyakit menular.[2] Penderitane boten angsal kena srengéngé.[2] Tanda-tanda saka penyakit punika dipuntepangi minangka Lupus Eritomatosus Sistemik(LES) alias Lupus.[3] Eritomatosus artine kemerahan. Lan sistemik maknane nyebar dateng sadaya organ tubuh.[3] Istilahe dipuntepangi LES utawi Lupus.[3]. Obat saka penyakit punika terus dikembangaken. Wonten obat herbal lan obat kimia. Cellcept salah sijining obat sing digunakke kanggo terapi penderita lupus. Cellcept saged ngudunake sistem kekebalane awak.[4] sistem kekebalan awak punika nyerang infeksi saking njawi lan saged ngelawan utawi nolak transplantasi kados hati lan ginjal.[4] Perkara punika disebabke sistem kekebalan awak punika memperlakuke organ anyar dadi penyerang.[4] Jinis penyakit Lupus punika wonten tiga macem bentuk, kang:

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b kumpulan.info Penyakit Lupus
  2. ^ a b c d (id)id.shvoong.com Berbahayakah penyakit lupus?
  3. ^ a b c (id)nusaindah.tripod.com Lupus
  4. ^ a b c Lupus
  5. ^ id.shvoong.com Lupus


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lupus&oldid=1013850"