Lupus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lupus ing rai
Lupus ing kulit
Lupus saka kéwan asu

Lupus ya iku jinising lelara amarga katahipun antibodi, dados antibodine nyerang badhanipun piyambak.[1] Lelara punika diarani lelara autoimmune disease (lelara kekebalan awak ingkang kathah).[1] Tanda-tanda saka lelara punika sapunika wonten ruam-ruam wonten ing wajah lan lengan, panas lan rasa lelah, rambut rontok, persendian kerep aboh lan timbul sariawan.[2] Penyakit punika saged nyerang kabehane organ wonten awak.[2] Lupus sanès lelara menular.[2] Penderitane boten angsal kena srengéngé.[2] Tanda-tanda saka lelara punika dipuntepangi minangka Lupus Eritomatosus Sistemik(LES) alias Lupus.[3] Eritomatosus artine kemerahan. Lan sistemik tegesé nyebar dateng sadaya organ tubuh.[3] Istilahe dipuntepangi LES utawi Lupus.[3]. Obat saka lelara punika terus dikembangaken. Wonten obat herbal lan obat kimia. Cellcept salah sijining obat sing digunakke kanggo terapi penderita lupus. Cellcept saged ngudunake sistem kekebalane awak.[4] sistem kekebalan awak punika nyerang infeksi saking njawi lan saged ngelawan utawi nolak transplantasi kados hati lan ginjal.[4] Perkara punika disebabaké sistem kekebalan awak punika memperlakuke organ anyar dadi penyerang.[4] Jinis lelara Lupus punika wonten tiga macem bentuk, kang:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b kumpulan.info Penyakit Lupus
  2. ^ a b c d id.shvoong.com Berbahayakah lelara lupus?
  3. ^ a b c nusaindah.tripod.com Lupus
  4. ^ a b c Lupus
  5. ^ id.shvoong.com Lupus


Cithakan:Lelara-stub