Lupus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lupus ing rai
Lupus ing kulit
Lupus saka kéwan asu

Lupus ya iku jinising panyakit amarga katahipun antibodi, dados antibodine nyerang badhanipun piyambak.[1] Panyakit punika diarani penyakit autoimmune disease (penyakit kekebalan awak ingkang katah).[1] Tanda-tanda saka panyakit punika sapunika wonten ruam-ruam teng wajah lan lengan, panas lan rasa lelah, rambut rontok, persendian kerep aboh lan timbul sariawan.[2] Penyakit punika saged nyerang kabehane organ wonten awak.[2] Lupus sanes penyakit menular.[2] Penderitane boten angsal kena srengéngé.[2] Tanda-tanda saka penyakit punika dipuntepangi minangka Lupus Eritomatosus Sistemik(LES) alias Lupus.[3] Eritomatosus artine kemerahan. Lan sistemik maknane nyebar dateng sadaya organ tubuh.[3] Istilahe dipuntepangi LES utawi Lupus.[3]. Obat saka penyakit punika terus dikembangaken. Wonten obat herbal lan obat kimia. Cellcept salah sijining obat sing digunakke kanggo terapi penderita lupus. Cellcept saged ngudunake sistem kekebalane awak.[4] sistem kekebalan awak punika nyerang infeksi saking njawi lan saged ngelawan utawi nolak transplantasi kados hati lan ginjal.[4] Perkara punika disebabke sistem kekebalan awak punika memperlakuke organ anyar dadi penyerang.[4] Jinis penyakit Lupus punika wonten tiga macem bentuk, kang:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b kumpulan.info Penyakit Lupus
  2. ^ a b c d (id)id.shvoong.com Berbahayakah penyakit lupus?
  3. ^ a b c (id)nusaindah.tripod.com Lupus
  4. ^ a b c Lupus
  5. ^ id.shvoong.com Lupus


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lupus&oldid=1078256"