Sandra Dewi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sandra Déwi
Sandra Dewi.jpg
LairMonica Nicholle Sandra Dewi Gunawan Basri
PakaryanAktris
Taun aktif2006–sapunika

Monica Nicholle Sandra Dewi Gunawan Basri (lair ing Pangkal Pinang, Kapuloan Bangka Belitung, 8 Agustus 1983; umur 36 taun) ingkang misuwur kanthi asma Sandra Dewi inggih punika aktris Indonesia.[1] Naminipun misuwur wiwit main filem biyoskup Quickie Express kaliyan Tora Sudiro lan Aming.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Wiwitanipun, pawestri asli saking Pangkalpinang lan keturunan Tionghoa kesah dhateng Jakarta ing taun 2001 kanggé nglajengaken kuliah ing London School Of Public Relations.[2] Putri kapisan saking tigang sadhèrèk putrinipun Andreas Gunawan Basri lan Catharina Erliani punika miwiti karieripun kanthi ndhèrèk Miss Enchanteur 2002 lan duta pariwisata Jakarta Barat.[2] Nanging Sandra langkung milih fokus ing kuliahipun.[2] Sandra ingkang remen dhahar sawer lan kethék punika wiwit urip ing jagad panglipur nalikanipun ndhèrèk Fun Fearless Female Majalah Cosmopolitan 2006.[3] Wonten ing acara punika, Sandra pikantuk juara kalih.[3] Kemenangan punika dados batu loncatan Sandra, sasampunipun salah satunggalipun juri, Nia Dinata nyuwun Sandra supados ndhèrèk casting.[3] Sandra lulus casting kanggé paraga Lila, dhokter ayu lan pinter ing filem Quickie Express (2007). Sandra Dewi tambah misuwur awit perannipun ing sinétron kejar tayang Cinta Indah.[3]

Prestasi Sandra Déwi[1][besut | besut sumber]

  • Miss Enchanteur 2002
  • Duta Pariwisata Jakarta Barat
  • Fun Fearless Female 2006, Runner-up
  • Aktris Pendatang Baru Terfavorit IMA 2008
  • Duta anti narkoba 2008
  • Ikon Film nasional versi polling kalawarta hai 2008
  • Indonesia sweetheart versitabloid bintang 2008
  • The most marketable artis versi tabloid bintang 2008
  • artis terfaforit versi hut insert 2008
  • the most friendly celebrity versi kalawarta oops 2008
  • artis paling berkilau 2008 versi kalawarta bintang
  • pandawi lima versi ultah intainment kasus selebrity
  • peri versi ultah silet
  • artis dengan share dan rating tertinggi dalam sajarah infotainment hotshot
  • artis no 1 yang paling banyak dicari di yahoo indonesia
  • artis berkilau yang masih akan berkilau 2009 menurut tabloid wanita indonesia
  • artis tercantik 2008 tabloid xo
  • artis berkilau yang masih akan berkilau 2009 versi cek n ricek

Majalah (Cover Model):

  • FHM Indonesia
  • Tabloid Nova
  • Tabloid bintang
  • Tabloid Nyata
  • Majalah Seluler
  • Majalah Cita Cinta
  • Majalah Hai
  • Majalah Kartini
  • Majalah Kartika
  • Majalah Femina
  • Majalah Female
  • Majalah Urban Style
  • Majalah Fit
  • Majalah Dewi
  • Majalah Oops
  • Majalah Clara
  • Majalah Eve
  • Majalah Spice
  • Majalah Herworld
  • Majalah Sarinah

Model:

  • May May Salon

Iklan:

  • Iklan WRP “Kok Melar”
  • Iklan Pertamina “Smile”
  • Iklan Simpati “I Love You Too”
  • Kacang Mr “P”
  • Fresh and Natural
  • Enchanteur
  • Lippo Bank “Lady Pink” Credit Card
  • Carvil
  • Bukrim
  • D-one Mobile Phone
  • Felice Jewelery
  • Bontea green tea (permen)
  • 5asec
  • Telkomsel
  • Icon of Toyota (Smart Driving Smart Woman)
  • Seleb tv
  • ubs
  • Disney on Ice
  • Duta Kusta
  • Sharp Alexander Slim 2 bersama Dewi Sandra
  • UC1000
  • Ikon dari Ponds Flawless White
  • Ikon dari Clear Shampoo Soft and Shiny

Video Musik:

  • Mulan, Wonder Woman
  • Maia, EGP

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Profil Sandra Dewi(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  2. a b c 'Sandra Dewi dan Fanny Fadillah Merayakan Imlek(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  3. a b c d Sandra Dewi Gemar Santap Hewan Liar(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]