Luna Maya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luna Maya
Luna maya.jpg
Pakaryanaktris sinétron lan filem

Luna Maya lair ing Denpasar, Bali tanggal 26 Agustus 1983.[1] Luna Maya dadi aktris sinétron lan filem layar lebar Indonésia.[1] Dhèwèké ngrintis karir saka modhél iklan lan catwalk.[1]

Luna Maya ngrintis kariré saka modhél.[1] Dhèwèké main filem ing taun 2004 dadi peran pendukung ing filem 30 Hari Mencari Cinta.[1] Ing filem iki, Luna dadi Barbara, prawan ayu kang dadi idhem-idhemané saben wong lanang.[1] Iki dadi peran kang sepisanan Luna Maya dadi tokoh antagonis.[1] Sawisé iku Luna Maya main ing filem Brownies ing taun 2005.[1] Ing filem kang dicekel sutradara Hanung Bramantyo iki Luna mung dadi peran pendukung.[1] Peran utama Luna Maya nalika dadi Mina ing Bangsal 13 ing taun 2005.[1] Jeneng Luna Maya sang saya misuwur ing jagad hiburan Indonésia.[1] Saliyané filem iku luna uga main ing filem Cinta Silver lan digosipake duwé gayutan karo Ariel, vokalis grup musik Peterpan.[1] Sawisé Cinta Silver, Luna éntuk penghargaan ing nominasi ing ajang filem nasional kalebu Festival Film Indonésia.[1] Saliyané ing layar lebar Luna uga éksis dadi bintang sinétron lan iklan kaya ta Lux, Zestea, Sarimi, Vitalong C, XL, Bu Krim Detergen, Toshiba, lan liya-liyané.[1] Prestasi-prestasi mau maragaké Luna dipilih dadi salah sijiné kang nggawa obor ing ajang Olimpiade 2008.[1] Ora mung akting, ing donyaning modhél uga dilakoni Luna.[1] Karo Dewi Sandra, lan Sandra Dewi, Luna mélu nyanyi ing lagu kang dadi téma Euro 2008 kang judhulé Play.[1]

Luna uga nyanyi kanthi kolaborasi karo Dide, vokalis band Hijau Daun.[1] Dhèwèké nyanyi lagu kang judhulé Suara (Ku berharap) nduwékké HIjau Daun.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Tahun Production House Film Peran Achievements
2004 Rexinema 30 Hari Mencari Cinta Barbara AMI Awards 2004 kategori Best Original Soundtrack
2005 SinemArt Brownies Cameo
2005 Rexinema Bangsal 13 Mina
2005 Rexinema Cinta Silver Sisil
2006 Cinervo Pictures Ekspedisi Madewa Cameo
2006 Parama Entertainment Ruang Kinasih Best Film Nominee in Festival Film Indonésia 2006 lan Indonésian Movie Awards 2007
2006 Velvet Films Jakarta Undercover Vicky
2006 Tripar Multivision Plus Pesan Dari Surga Canting BNN Awards[2]
2007 Investasi Film Indonésia Coklat Stroberi Cameo Best Film Nominee in Indonésian Movie Awards 2008
2007 "LUX" (Unilever) Maya, Raya, Daya[3] (short movie) Maya, Raya dan Daya Special Entry for Pusan Internasional Film 2006
2008 13 Entertainment Love Tere Movie of the Year Guardians E-Awards 2008
2008 Valiant Circle Productions In The Name Of Love Rianti
2008 MD Entertainment Cinlok Nayla
2009 MNC Pictures, SinemArt dan BBC Asmara Dua Diana Diana Wulandari
2009 Starvision Plus Janda Kembang Selasih Best Original Soundtrack Nominee in AMI Awards 2010
2010 Tripar Multivision Plus Ratu Kostmopolitan Gina
2010 LA Lights Indie Movie Nathalie's Instinct[4] (short movie) Nathalie

Cathetan suku[besut | besut sumber]