Hanung Bramantyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hanung Bramantyo
Lair Setiawan Hanung Bramantyo
(1975-10-01) Oktober 1, 1975 (age 40)
Cithakan:Country data indonésia Yogyakarta, Indonésia
Pagawéyan sutradara
Garwa Zaskia Adya Mecca
Anak Kanna Sybilla Bramantyo

Setiawan Hanung Bramantyo (lair ing Yogyakarta, 1 Oktober 1975; umur 40 taun) inggih punika sutradara saking Indonésia.[1] Kariripun ing jagad film saged narik kawigatosan awit dados sutradara film Brownies.[1] Hanung Bramantyo naté pikantuk kanugrahan Sutradara Paling Saé wonten ing adicara Festival Film Indonésia taun 2005.[1][2] Hanung ugi naté dados nominasi sutradara paling saé kanthi film Sayekti dan Hanafi, ananging kalah kaliyan mitranipun Guntur Soeharjanto.[1] Sanèsipun punika, Hanung Bramantyo naté ngarahaken film Tingkling Glass, ingkang dados juara III Bronze 11th Cairo International Film Festival (CIFF) Category TV Program ing Mesir.[1] Karya spèktakulèr Hanung inggih punika film Ayat-ayat Cinta(2008), salah satunggalipun film réligi ingkang dipundamel saking cariyos novèl suksès anggitanipun Habiburrahman El Shirazy kanthi irah-irahan ingkang sami.[1]

Sapunika Hanung Bramantyo dados garwanipun Zaskia Adya Mecca lan sampun kagungan putra, Kana Sybilla Bramantyo.[3]

Filmografi[2][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Hanung Bramantyo(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)Biografi Hanung Bramantyo(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  3. ^ (id)Zaskia Adya Mecca Melahirkan Bayi Perempuan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Awards and achievements
Sing mengku  sadurungé:
Nayato Fio Nuala
untuk Ekskul
Sutradara Terbaik (Festival Film Indonésia)
2007
kanggé Get Married
Diganti déning:
Mouly Surya
kanggé Fiksi
Sing mengku  sadurungé:
Rud Soedjarwo
kanggé Ada Apa dengan Cinta?
Sutradara Paling Apik (Festival Film Indonésia)
2005
kanggé Brownies
Diganti déning:
Nayato Fio Nuala
kanggé Ekskul


Cithakan:Sutradara Paling Apik (FFI) Cithakan:Karya Hanung Bramantyo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hanung_Bramantyo&oldid=1060698"