Hanung Bramantyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hanung Bramantyo
Hanung Bramantyo.jpg
Lair Setiawan Hanung Bramantyo
Pakaryan sutradara
Bojo Zaskia Adya Mecca
Anak Kanna Sybilla Bramantyo

Setiawan Hanung Bramantyo (lair ing Yogyakarta, 1 Oktober 1975; umur 41 taun) inggih punika sutradara saking Indonésia.[1] Kariripun ing jagad film saged narik kawigatosan awit dados sutradara film Brownies.[1] Hanung Bramantyo naté pikantuk kanugrahan Sutradara Paling Saé wonten ing adicara Festival Film Indonésia taun 2005.[1][2] Hanung ugi naté dados nominasi sutradara paling saé kanthi film Sayekti dan Hanafi, ananging kalah kaliyan mitranipun Guntur Soeharjanto.[1] Sanèsipun punika, Hanung Bramantyo naté ngarahaken film Tingkling Glass, ingkang dados juara III Bronze 11th Cairo International Film Festival (CIFF) Category TV Program ing Mesir.[1] Karya spèktakulèr Hanung inggih punika film Ayat-ayat Cinta(2008), salah satunggalipun film réligi ingkang dipundamel saking cariyos novèl suksès anggitanipun Habiburrahman El Shirazy kanthi irah-irahan ingkang sami.[1]

Sapunika Hanung Bramantyo dados garwanipun Zaskia Adya Mecca lan sampun kagungan putra, Kana Sybilla Bramantyo.[3]

Filmografi[2][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Hanung Bramantyo(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)Biografi Hanung Bramantyo(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  3. ^ (id)Zaskia Adya Mecca Melahirkan Bayi Perempuan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Awards and achievements
Sing mengku  sadurungé:
Nayato Fio Nuala
untuk Ekskul
Sutradara Terbaik (Festival Film Indonésia)
2007
kanggé Get Married
Diganti déning:
Mouly Surya
kanggé Fiksi
Sing mengku  sadurungé:
Rud Soedjarwo
kanggé Ada Apa dengan Cinta?
Sutradara Paling Apik (Festival Film Indonésia)
2005
kanggé Brownies
Diganti déning:
Nayato Fio Nuala
kanggé Ekskul


Cithakan:Sutradara Paling Apik (FFI) Cithakan:Karya Hanung Bramantyo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hanung_Bramantyo&oldid=1093665"