Zaskia Adya Mecca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zaskia Adya Mecca
Zaskia Adya Mecca.jpg
LairZaskia Adya Mecca
Taun aktif2001-sapunika
BojoHanung Bramantyo
AnakKanna Sybilla Bramantyo

Zaskia Adya Mecca ingkang misuwur minangka salah satunggalipun artis Indonésia ingkang naté mlebet nominasi artis sinétron èstri ingkang paling saé wonten ing acara Piala Vidya (FFI).[1] Zaskia lair ing Jakarta, 8 September 1987.[1] Zaskia naté kuliah ing Fakultas Psikologi Universitas Paramadina Jakarta.[1] Wonten ing saben filem, Zaskia tansah maragakake priyantun muslimah ingkang ngagem jilbab kados saben dintenipun.[1] Solah bawanipun Zaskia ingkang santun, naté kacoreng amargi wonten foto Zaskia ingkang taksih ngrokok.[1] Zaskia sampun maringi konfirmasi manawi piyambakipun panci perokok, nanging piyambakipun taksih mbudidaya ngicali pakulinan wau.[1] Zaskia sapunika dados garwanipun satunggalipun sutradara ingkang kawentar, Hanung Bramantyo.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Zaskia miwiti karieripun minangka dados artis saking ajang pemilihan Model Kawanku taun 2001.[1] Kanthi ajang kasebat, wonten satunggalipun rumah produksi ingkang remen kaliyan bakatipun Zaskia.[1] Lajeng Zaskia main sinétron Bidadari kaliyan artis Marshanda.[1] Sinetron ingkang saged damel naminipun Zaskia nambah misuwur inggih punika Kiamat Sudah Dekat ingkang dipunsutradarai déning Deddy Mizwar.[1] Wonten ing sinétron kasebat, Zaskia maragakake Sarah, priyantun èstri ingkang tansah ngagem jilbab.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Sinetron lan filem ingkang naté dipunparagani Zaskia inggih punika:[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Zaskia Adya Mecca(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. Zaskia A Mecca: Lebih Enjoy di Belakang Layar(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]