Zaskia Adya Mecca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zaskia Adya Mecca
Zaskia Adya Mecca.jpg
Lair Zaskia Adya Mecca
Taun aktif 2001-sapunika
Bojo Hanung Bramantyo
Anak Kanna Sybilla Bramantyo
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Zaskia Adya Mecca ingkang misuwur minangka salah satunggalipun artis Indonésia ingkang naté mlebet nominasi artis sinétron èstri ingkang paling saé wonten ing acara Piala Vidya (FFI).[1] Zaskia lair ing Jakarta, 8 September 1987.[1] Zaskia naté kuliah ing Fakultas Psikologi Universitas Paramadina Jakarta.[1] Wonten ing saben filem, Zaskia tansah maragakake priyantun muslimah ingkang ngagem jilbab kados saben dintenipun.[1] Solah bawanipun Zaskia ingkang santun, naté kacoreng amargi wonten foto Zaskia ingkang taksih ngrokok.[1] Zaskia sampun maringi konfirmasi manawi piyambakipun panci perokok, ananging piyambakipun taksih mbudidaya ngicali pakulinan kasebat.[1] Zaskia sapunika dados garwanipun satunggalipun sutradara ingkang kawentar, Hanung Bramantyo.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Zaskia miwiti karieripun minangka dados artis saking ajang pemilihan Model Kawanku taun 2001.[1] Kanthi ajang kasebat, wonten satunggalipun rumah produksi ingkang remen kaliyan bakatipun Zaskia.[1] Lajeng Zaskia main sinétron Bidadari kaliyan artis Marshanda.[1] Sinetron ingkang saged damel naminipun Zaskia nambah misuwur inggih punika Kiamat Sudah Dekat ingkang dipunsutradarai déning Deddy Mizwar.[1] Wonten ing sinétron kasebat, Zaskia maragakake Sarah, priyantun èstri ingkang tansah ngagem jilbab.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Sinetron lan filem ingkang naté dipunparagani Zaskia inggih punika:[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Zaskia Adya Mecca(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ Zaskia A Mecca: Lebih Enjoy di Belakang Layar(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]