Zaskia Adya Mecca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zaskia Adya Mecca
Lair Zaskia Adya Mecca
(1987-09-08) Sèptèmber 8, 1987 (age 28)
Cithakan:Country data indonésia Jakarta, Indonésia
Taun aktif 2001 - sapunika
Garwa Hanung Bramantyo
Anak Kanna Sybilla Bramantyo

Zaskia Adya Mecca ingkang misuwur minangka salah satunggalipun artis Indonésia ingkang nate mlebet nominasi artis sinetron estri ingkang paling sae wonten ing acara Piala Vidya (FFI).[1] Zaskia lair ing Jakarta, 8 September 1987.[1] Zaskia nate kuliah ing Fakultas Psikologi Universitas Paramadina Jakarta.[1] Wonten ing saben film, Zaskia tansah maragakake priyantun muslimah ingkang ngagem jilbab kados saben dintenipun.[1] Solah bawanipun Zaskia ingkang santun, nate kacoreng amargi wonten foto Zaskia ingkang taksih ngrokok.[1] Zaskia sampun maringi konfirmasi menawi piyambakipun panci perokok, ananging piyambakipun taksih mbudidaya ngicali kebiasaan kasebat.[1] Zaskia sapunika dados garwanipun satunggalipun sutradara ingkang kawentar, Hanung Bramantyo.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Zaskia miwiti karieripun minangka dados artis saking ajang pemilihan Model Kawanku taun 2001.[1] Kanthi ajang kasebat, wonten satunggalipun rumah produksi ingkang remen kaliyan bakatipun Zaskia.[1] Lajeng Zaskia main sinetron Bidadari kaliyan artis Marshanda.[1] Sinetron ingkang saged damel naminipun Zaskia nambah misuwur inggih punika Kiamat Sudah Dekat ingkang dipunsutradarai déning Deddy Mizwar.[1] Wonten ing sinetron kasebat, Zaskia maragakake Sarah, priyantun estri ingkang tansah ngagem jilbab.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Sinetron lan film ingkang nate dipunparagakaken déning Zaskia inggih punika:[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Zaskia Adya Mecca(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ (id)Zaskia A Mecca: Lebih Enjoy di Belakang Layar(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala luar[besut | besut sumber]