Habiburrahman El Shirazy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Habiburrahman El Shirazy
Habiburrahman El Shirazy.jpg
Lair (1976-09-30) Sèptèmber 30, 1976 (umur 42)
Indonésia Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Jeneng pèn Kang Abik
Pakarya sutradara, dai, novelis, penyair
Bangsa Indonésia
Gènre sastra moralis
Bojo Muyasaratun Sa'idah
Anak Muhammad Ziaul Kautsar
Muhammad Neil Author

Habiburrahman El Shirazy (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 30 Sèptèmber 1976; umur 42 taun) inggih punika Novèlis No. 1 Indonesia (dipunnobataken déning Universitas Diponegoro (UNDIP) Semarang).[1] Sanèsipun novelis, sarjana Universitas Al-Azhar, Kairo, Mesir punika ugi dados sutradara, dai, lan penyair.[2] Karya-karyanipun kathah dipunremeni boten namung tiyang Indonésia, nanging ing manca nagari kados Malaysia, Singapura, Brunei, Hongkong, Taiwan lan Australia.[1] Karya-karya fiksinipun dipunanggep saged yasa jiwa lan nuwuhaken semangat prèstasi. Karya-karyanipun ingkang sampun kathah ing pasaran inggih punika Ayat-Ayat Cinta taun 2004, Di Atas Sajadah Cinta taun 2004, Ketika Cinta Berbuah Surga taun 2005, Pudarnya Pesona Cleopatra taun 2005, Ketika Cinta Bertasbih taun 2007, Ketika Cinta Bertasbih 2taun 2007, Dalam Mihrab Cinta taun 2007, Bumi Cinta, taun 2010, lan The Romance.[2] Sapunika taksih damel Langit Makkah Berwarna Merah, Bidadari Bermata Bening, lan Bulan Madu di Yerussalem.[1][2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Miwiti pendidikan manengah ing MTs Futuhiyyah 1 Mranggen lan sinau kitab kuning ing pondhok pesantren Al Anwar, Mranggen, Demak kanthi dipunasuh déning K.H. Abdul Bashir Hamzah.[1] Ing taun 1992 panjenenganipun ngrantau ing Kitha Surakarta kanggé sinau ing Madrasah Aliyah program Khusus (MAPK) Surakarta, lulus ing taun 1995.[1] Sasampunipun punika nglajengaken ing Fakultas Ushuluddin, jurusan Hadist Universitas Al-Azhar, Kairo Mesir lan rampung ing taun 1999.[1] Taun 2001 lulus Postgraduate Diploma (Pg.D) S2 ing The Institute for Islamic Studies ing Kairo.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Profil dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. a b c Kang Abik Tonjolkan Konflik Batin di dalam Mihrab Cinta dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)


Pranala njawi[besut | besut sumber]