Ayat Ayat Cinta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ayat-Ayat Cinta)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayat Ayat Cinta
Ayatayatcinta.jpg
Panganggit Habiburrahman El Shirazy
Pametha Abdul Basith El Qudsy
Nagara Indonesia
Basa Basa Indonesia
Gènre Religi, Romantis
Pangecapan Republika
Pesantren Basmala Indonesia
Kala babar
2003
Kaca 813
ISBN 979-3604-02-6

Ayat Ayat Cinta iku sawijining novèl abasa Indonesia karangan Habiburrahman El Shirazy kang dibabaraké pisanan ing taun 2004 déning penerbit Basmala lan Republika. Novèl iki isi 418 kaca lan suksès dadi salah siji novèl fiksi paling laris ing Indonésia kang dicithak nganti 160 èwu èksemplar mung ing sajeroning wektu telung taun. Ayat Ayat Cinta uga dianggep pelopor karya sastra Islami kang wiwit bangkit diwasa iki.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Novèl iki nyritakaké liku-liku pangalaman Fahri, mahasiswa Strata-2 ing Universitas Al Azar Mesir asal saka Indonésia. Fahri kang ditresnani déning Nurul Azkiya, nanging sidané palakrama karo Aisha, putri turunan Palestina Turki.

Film Ayat-Ayat Cinta[besut | besut sumber]

Artikel utama: Ayat-Ayat Cinta (filem)

Ndeleng suksèsé novèl iki, omah produksi MD Pictures banjur gawé filem kanthi théma carita Ayat ayat cinta iki. Sutradara Indonesia Hanung Bramantyo kapilih kanggo nggarap filem kang dibintangi Fedi Nuril minangka Fahri, Rianti Cartwright dadi Aisha, Zaskia Adya Mecca dadi Noura, lan Melanie Putria meranaké Nurul.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Warta lan Resensi Ayat-Ayat Cinta] ing Warung Fiksi