Fedi Nuril

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fedi Nuril
Fedi Nuril
Latar wuri
Jeneng lair Fedi Nuril
Lair (1982-07-01) Juli 1, 1982 (umur 37)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Pakaryan model, aktor, musisi
Instrumen keyboard, gitar
Taun aktif 2001 - saiki
Hubungan
Akun twitter fedinuril

Fedi Nuril (lair ing Jakarta, 1 Juli 1982; umur 37 taun) ya iku model, aktor Indonésia lan anggota saka grup musik Garasi.[1] Jenengné Fedi wiwit kondhang sawusé mbintangi filem religi kang judhulé AYAT-AYAT CINTA, ning kana dhèwèké meranaké tokoh Fahri kang karakteré religius banget.[1] Dhèwèké duwé karemenan ngoleksi kacamata.[1]

Ning awal taun 2010, dingerteni manawa dhèwèké lagi njalin kasih karo penyanyi Acha Septriasa.[1] Nanging amarga Acha kudu nempuh pandidikan ning Malaysia, anggawe gayutan mau pedhot amarga Fedi kurang cocog karo gayutan kang adoh dohé.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Fedi ngawali kariré ning dunya hiburan dadi model.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga sok metu dadi bintang iklan utawa coverboy ning majalah.[1] Meski sibuk ning dunya model, dhèwèké duwé niyat uga kanggo minangka mimpiné ning dunya musik.[1] Dhèwèké bebarengan karo kanca-kancané nggabung lan yasa grup musik utawa band, kang dijenengi.[1]

Ning grup musik garasi, Fedi bebarengan karo Ayu Ratna lan Aries Budiman.[1] Wong telu iku salanjuté mbintangi filem kang disutradarani sutradara Agung Sentausa nalika taun 2006, karo judhul GARASI, padha karo jeneng grup musiké wong telu mau.[1] Meski durung sempet mbintangi GARASI bebarengan karo personil garasi liyané,

nanging kiprahé dikenal nalika dhèwèké mbintangi filem MENGEJAR MATAHARI (2004) arahan saka sutradara Rudy Soedjarwo.[1] Kanggo kapuasan batiné, Fedi nolak tawaran kanggo main sinétron.[2]

FILMOGRAFI[1][besut | besut sumber]

  • MENGEJAR MATAHARI (2004)
  • APA ARTINYA CINTA? (2005)
  • JANJI JONI (2005)
  • GARASI (2006)
  • TENTANG CINTA (2007)
  • AYAT-AYAT CINTA (2008)
  • MENEBUS IMPIAN (2010)
  • AKU ATAU DIA (2010)

DISKOGRAFI[1][besut | besut sumber]

Bebarengan karo grup musik Garasi

  • OST GARASI (2006)
  • GARASI II (2008)

IKLAN[1][besut | besut sumber]

  • Citra (2004)
  • Espresso (2008)
  • Surya 12 Premium (2009)
  • Carvil (2009)
  • Mentari (2008)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi fedi nuril dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. Puaskan Batin, Fedi Nuril Tolak Sinetron dipununduh tangal 16 Juli 2011