Ayu Ratna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayu Ratna
Ayu Ratna
Latar wuri
Jeneng lair Ayu Ratna
Lair (1985-03-06) Maret 6, 1985 (umur 34)
Indonésia Magelang, Jawa Tengah, Indonésia
Pakaryan aktris, penyanyi
Instrumen gitar
Taun aktif 2006 - saiki
Hubungan

Ayu Ratna (lair ning Magelang, Jawa Tengah, 6 Maret 1985; umur 34 taun) iku mantan vokalis grup band Garasi lan uga aktris, jenengé wiwit kondhang awit dadi paraga ning filem Garasi (2006). Film iku uga dadi tandha debut albumé,kang kapisan bebarengan karo Fedi Nuril lan Aries Budiman.[1]. Dhèwèké ora namung dadi penyanyi nanging uga duwé pakaryan liya ya iku aktris.[1]

Saliyané Ayu, band Garasi kang anggotané Fedi Nuril lan Aries Budiman suksès dadi band anyaran ning taun 2007.[1] Ning ngendi wektu metuné band indi minangka band anyaran, band mau ngangkat debuté ing carita filem karo irah-irahané padha karo asma grupe, Garasi.[1] Film iku digawé déning Miles Film, kanthi sutradara Mira Lesmana.[1] aktor lan aktris kang mbintangi filem iki ya iku Arie Dagienk, Syaharani, David Tarigan, lan para personil Garasi Band liyané.[1]

Banjur Film Garasi duwé kesempatan diputer ning 8th NHK Asian Film Festival 2007.[1] liyané iku Garasi Band uga olih kasempatan wawancara kanthi live ning TV NHK lan kalawarta Pop Asia.[1] Rong taun vakum, Garasi mbalik ngrilis album kaloroné ning taun 2008 kang bertajuk GARASI II.[1] Awit awal taun 2009, Ayu ratna ora manèh dadi vokalis Garasi, amarga dianggep luwih mentingké kepentingan pribadi katimbang grup band-é, Ayu Ratna resmi dipecat saka grup band garasi ketung awit awal taun 2009 awal 2009.[1]

Dina Selasa, 02 Agustus 2011, Band Garasi pungkasané bisa nemu gantiné Ayu Ratna, ya iku vokalis, gitaris, uga juru nulis lagu kang milih metu ning taun 2009.[2]. Personél liyané ya iku Fedi Nuril (gitar, keyboard) lan Aries Budiman (drum) ora gelem vakum ngono waé.[2] kaloroné arep nganakake audhisi kang cacahé nganti tekan atusan wong.[2] Acara audhisi katutup mau diakoni cukup ngeselaké. Kira-kira ana 200 kandidat kang péngin dadi vokalis Garasi.[2] Nanging uniké, kang kapilih lan paling apik malah ora teka saka prosès audhisi mau.[2] Vokalis kang kapilih mau uga dudu wanita kaya Ayu Ratna, nanging priya kang duwé umur 27 taun kang kaloka karo nama Higin.[2]

Higin dhéwé ya iku salah sijiné penggemar Garasi, lan dhèwèké uga rekan musikal Aries Budiman saka Sukabumi kang duwé gaya vokal androgyny (maskulin lan feminin) lan pinter ngripta lagu.[2] Higin dadi gantiné Ayu sakaliyan dadi senjata anyaré Garasi uga dadi kreteg penghubung antara fans lama lan fans anyar mengkoné.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Bebarengan karo Garasi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Ayu Ratna:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sèlèbriti Kapanlagi.com dipununduh tanggal 17 september 2011
  2. a b c d e f g h Ini Dia Formasi Baru Garasi Band dipununduh tanggal 17 september 2011