Christian Bautista

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Christian Bautista
Christian Bautista
Christian Bautista.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Christian Joseph Morata Bautista
Saka Imus, Cavite, Philippines
Génre Pop, P-pop
Pakaryan Singer, Actor,, Host, Model
Piranti Vocals
Mangsa akarya 2003–present
Labèl Warner Music
Star Records
Universal Records (Philippines)
Aquarius Musikindo (Indonesia)
Sana jaringan ChristianBautistaOnline.com

Christian Joseph Morata Bautista (lair ing Imus, Cavite, Filipina, 19 Oktober 1981; umur 37 taun) ya iku penyanyi, aktor lan model saka Filipina, kondhang ning Asia, kaya ta ning Indonésia lan ning Thailand.[1] Christian miwiti kariré ning taun 2003 meluni sawijining kontès bakat ya iku Star In A Million, kang dianakaké ning saluran TV ABS-CBN, Filipina.[1] Christian sukses menangaké kontès bakat mau ngeraih juara kapapat.[1]

Christian Bautista sempet njalin asmara karo Rachelle Ann Go, penyanyi lan modhel saka Filipina.[1] Hubungan mau mandhek sawisé rong taun dilakoni, diakoni mandhek ning taun 2007.[1] Sawisé pista kemenangan saka suksesé ning program panggolekan bakat Star In A Million kapungkur, banjur Christian Bautista nandhatangani tawaran kontrak karo Warner Music Philippines.[1] Dhèwèké sibuk nggarap album kapisané kang diwènèhi judhul COMPLETELY lan sukses ning taun 2005, kanthi lagu andhalané The Way You Look at Me kang kondhang ing donya, uga Indonésia.[1] Album mau sukses digarap lan sukses ing nagara-nagara Asia Tenggara.[1] Banjur dhèwèké wiwit populer ning nagara-nagara Asia Tenggara mligi Indonésia, Malaysia, Singapura lan Thailand.[1]

Sukses ning dunya tarik swara dhèwèké miwiti jajal ning dunya akting, liwat castingé ning sijining opera sabun kang judhulé KAMPANERANG KUBA taun 2005.[1] Sadurungé, Christian uga tau mèlu ana ing teater, kaya teater kang judhulé THE LION, THE WITCH & THE WARDROBE (2002), JOSEPH THE DREAMER (2002) lan WEST SIDE STORY (2008).[1]

Ning taun 2011, sadurungé filemé dirilis, soundtrack-e wis dadi favorit. [2] Single mau judhulé I'm Already King, soundtrack filem SIMFONI LUAR BIASA, kang diperanaké déning Christian Bautista lan Gista Putri.[2]

Ning sawijining acara musik televisi ning Filipina, I'm Already King kang uga dinyanyikaké déning Christian Bautista iki sukses ana ning posisi 10.[2]

DISKOGRAFI[besut | besut sumber]

Diskografi Christian Bautista ya iku:[1]

THEATRE[besut | besut sumber]

  • 2002 THE LION, THE WITCH & THE WARDROBE
  • 2002 JOSEPH THE DREAMER
  • 2008 WEST SIDE STORY

STUDIO ALBUMS[besut | besut sumber]

  • 2004 CHRISTIAN BAUTISTA
  • 2005 COMPLETELY
  • 2008 CAPTURED
  • 2009 ROMANCE REVISITED: THE LOVE SONGS OF JOSE MARI CHAN
  • 2010 A WONDERFUL CHRISTMAS

LIVE ALBUMS[besut | besut sumber]

  • 2006 JUST A LOVE SONG... CHRISTIAN BAUTISTA LIVE!

COMPILATIONS[besut | besut sumber]

  • 2008 FACE OFF
  • 2009 THE PLATINUM COLLECTION

ALBUM LAINNYA[besut | besut sumber]

  • 2006 JUST A LOVE SONG... CHRISTIAN BAUTISTA LIVE!
  • 2009 THE PLATINUM COLLECTION
  • 2005 SO IT'S YOU (Movie Soundtrack)
  • 2005 NASAAN KA MAN(Movie Soundtrack)

FILMOGRAPHY[besut | besut sumber]

  • 2003 STAR IN A MILLION
  • 2004 ASAP
  • 2005 KAMPANERANG KUBA
  • 2006 YOUR SONG
  • 2006 MANO PO 5: GUA AI DI (I LOVE YOU)
  • 2008 THE CHRISTIAN BAUTISTA SHOW
  • 2009 YOUR SONG PRESENTS: FEB-IBIG
  • 2010 KULILITS
  • 2010 TAKE ME OUT (INDONESIA)
  • 2010 YOUR SONG PRESENTS: BEAUTIFUL GIRL
  • 2011 STAR POWER
  • 2011 A SPECIAL SYMPHONY (Indonesia)
  • 2011 THE KITCHEN MUSICAL (Asia)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l Biografi Christian Joseph Morata Bautista dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. a b c 'I'm Already King' Duduki Tiga Besar Chart Filipina dipununduh tanggal 14 Agustus 2011