Ashraf Sinclair

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ashraf Sinclair
Ashraf Sinclair.jpg
Lair Ashraf Daniel Mohammed Sinclair
Jakarta
Jeneng liya Ashraf Sinclair
Pakaryan aktor, bintang iklan
Taun aktif 2007-saiki
Bojo Bunga Citra Lestari
Anak Noah Sinclair Nugraha Rodiana.TribunNews, 23 September 2010. Diakses tanggal 23 September 2010.</ref>

Ashraf Daniel Mohammed Sinclair (lair ing Croydon, Inggris, 18 Sèptèmber 1979; umur 39 taun) ya iku aktor saka Malaysia, kakang kandung saka model saka malaysia Aishah Sinclair.[1] Jenené kondhang ning Malaysia sawisé dadi paraga Eddy ning filem kang dirilis ning taun 2006 judhulé GOL & GINCU kang dilanjutaké karo serial televisiné kang diputer setaun sawisé iku.[1]

Priya kang katurunan Inggris-Malaysia iki wiwit kondhang ning Indonésia awit foto-fotoné bebarengan karo aktris lan penyanyi Bunga Citra Lestari nyebar ning donya maya ning tengah taun 2007, lan wis duwé anak siji.[2]

Sawisé dikabaraké bakal nikah, Ashraf lan Bunga wusanané wara-wara manawa dhèwèké bakal nikah ning tanggal 8 November taun 2008.[1]

Ashraf nglamar Bunga ning dina Setu, tanggal 8 November 2008 ning Masjid Al Bina, Senayan, Jakarta, karo mas kawin sasetèl anting berlian 1,5 karat.[1]

Resepsi pernikahan ditindakaké ning dina Ngaat tanggal 9 November 2008 ning Golden Ballroom Hotèl Sultan, Jakarta nganggo adat Padang lan Bunga nganggo Suntiang, makutha khas Minang.[1]

Ora mung ing Indonésia, Ashraf uga nggelar resepsi nikahan kan suwéné rong dina kanthi konsèp lan papan kang béda.[1]

Ing dina pisanan Jumat, 14 November 2008 ning The Saujana Kuala Lumpur Hotèl, Subang.[1] Anannging kaping loroné ditindakaké ing dina Sabtu, 15 November 2008 ning Klub Golf Petaling Jaya.[1]

Sawisé nikah, Ashraf meluni garwané, Bunga kanggo nyambut gawé ning Indonésia.[1] Kaping pisanan, dhèwèké dadi paraga sajeroning filem horor, kang judhulé THE REAL POCONG kang dirilis taun 2009.[1]

Sadurungé, bebarengan karo Bunga, dhèwèké mainaké peran ning filem kang padha.[1] Film kang romantis judhulé SAUS KACANG nalika taun 2008.[1] Ora namung akting ning layar lebar, dhèwèké uga tampil ning sinétron, sawijining sinétron kang tau diperagakaké déning dhèwèké ya iku sinétron stripping kang judhulé SEKAR.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

Sinetron (Indonésia)[besut | besut sumber]

Film (Malaysia)[besut | besut sumber]

Drama (Malaysia)[besut | besut sumber]

Panatacara (Malaysia)[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Ashraf Sinclair dipununduh tanggal 13 September 2011
  2. berita Ashraf Sinclair dipununduh tanggal 13 September 2011