Acha Septriasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Acha Septriasa
Acha Septriasa on Festival Film Indonesia 2015.jpg
LairJelita Septriasa
Jeneng liyaAcha Septriasa
Pakaryanpenyanyi, aktris
Taun aktif2005 - saiki
Wong tuwaSagitta Ahimsha lan Rita Emza

Jelita Septriasa utawa Acha Septriasa bisa uga diundhang karo jeneng Acha (lair ing Jakarta, 1 Sèptèmber 1989; umur 31 taun) ya iku aktris lan juru nyanyi Indonesia, Acha iku artis, penyanyi ning Indonesia, Jelita Septriasa utawa Acha Septriasa kondhang amarga ngelintangi filem kang judhulé HEART.[1] Dhèwèké jebolan saka ajang gadis sampul 2004, ning dunya liwat filem APA ARTINYA CINTA kang mbintangi dadi juru main pendukung Sandy Aulia.[1] Nanging, kala iku jeneng Acha ora patiya kondhang nganti ditawari déning rumah produksi Starvision kanggo ngelintangi pameran utama karo Nirina Zubir lan Irwansyah.[1]

Ning njabané dunya akting, karir musik saka putri pasangan Sagitta Ahimsha lan Rita Emza iki justru justru tambah aktif.[1] Ning filem iku, Acha nggawakaké soundtrack filem HEART kang ditembangaké karo pepujanin atiné wektu iku, Irwansyah, kang uga dadi lawan mainné ning HEART, anggawe jeneng Acha dadi tambah kondhang.[1]

Ora namung ning Indonésia, kenya ayu iki uga tenar ning Malaysia.[1] Lagu-laguné, kang digawakaké karo Irwansyah kaya ta tetembangan kang judhulé, Sampai Menutup Mata, ada cinta, My Heart lan Pecinta Wanita, bisa dadi top list radio ning Indonésia.[1]

Fèbruari 2008, Acha ninggal Indonésia kanggo ngelanjutaké pendidikané ning Malaysia.[1] Babagan iku, dhèwèké jarang ketemu karo Irwansyah, Ora namung iku dhèwèké uga leren saka dunya Entertainment.[1]

Kuliah kang dijalani Acha ning Malaysia kudu mandhek sadhela.[1] Amarga Acha lagi ngerampungaké album soloné lan kaiket kontrak ning sinétron.[1] Amarga iku, meski olih tantangan saka wong tuwané, Acha tetep nekad cuti saka kuliahé demi eksistensiné ning dunya panglipuran.[1]

Sakwisé pedhot karo Irwansyah, Acha saiki njalin gayutan karo priya kang esih kuliyah ning London.[1] Partengahan Agustus 2009, bintang IN THE NAME OF LOVE iki medhotaké album solo kang paling anyaré.[1] Album kang bertajuk KEPUTUSAN HATI kang isiné namung patang tetembangan, Maunya Apa Lagi, Tentang Kita, Dudutan Hati, lan Salahku Kau Selingkuh.[1] Ora namung medhotaké album baruné, ning taun 2009 dhèwèké main ning filem komedi KRAZY CRAZY KREZY.[1]

Ora namung berakting lan nyanyi, Acha dadi presenter.[1] Dhèwèké uga tau didapuk dadi presenter DAHSYAT nggantikaké Luna Maya.[1]

Ning awal taun 2010, Acha ngrilis filem SSSSTT...JADIKAN AKU SIMPANAN, dadi pemeran mligi karo Ayu Azhari.[1] April 2010, Acha duwé kesempatan main filem karo Fedi Nuril.[1] Ning filemé Hanung Bramantyo, kang judhulé MENEMBUS IMPIAN.[1] Ning September 2010, Acha ngerayakaké lebaran karo pacaré (Dennis), kang béda agama.[2] Dennis, sempet kerja ning label papané Acha kerja.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u biografi Acha Septriasa dipununduh tanggal 6 Juli 2011
  2. a b Acha Rayakan Lebaran dipununduh tanggal 6 Juli 2011