Acha Septriasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Acha Septriasa
Acha septriasa.jpg
LairJelita Septriasa
Jeneng liyaAcha Septriasa
Pakaryanpenyanyi, aktris
Taun aktif2005 - saiki
Wong tuwaSagitta Ahimsha lan Rita Emza

Jelita Septriasa utawa Acha Septriasa bisa uga diundhang karo jeneng Acha (lair ing Jakarta, 1 Sèptèmber 1989; umur 30 taun) ya iku aktris lan juru nyanyi Indonesia, Acha iku artis, penyanyi ning Indonesia, Jelita Septriasa utawa Acha Septriasa kondhang amarga ngelintangi filem kang judhulé HEART.[1] Dhèwèké jebolan saka ajang gadis sampul 2004, ning dunya liwat filem APA ARTINYA CINTA kang mbintangi dadi juru main pendukung Sandy Aulia.[1] Nanging, kala iku jeneng Acha ora patiya kondhang nganti ditawari déning rumah produksi Starvision kanggo ngelintangi pameran utama karo Nirina Zubir lan Irwansyah.[1]

Ning njabané dunya akting, karir musik saka putri pasangan Sagitta Ahimsha lan Rita Emza iki justru justru tambah aktif.[1] Ning filem iku, Acha nggawakaké soundtrack filem HEART kang ditembangaké karo pepujanin atiné wektu iku, Irwansyah, kang uga dadi lawan mainné ning HEART, anggawe jeneng Acha dadi tambah kondhang.[1]

Ora namung ning Indonésia, kenya ayu iki uga tenar ning Malaysia.[1] Lagu-laguné, kang digawakaké karo Irwansyah kaya ta tetembangan kang judhulé, Sampai Menutup Mata, ada cinta, My Heart lan Pecinta Wanita, bisa dadi top list radio ning Indonésia.[1]

Fèbruari 2008, Acha ninggal Indonésia kanggo ngelanjutaké pendidikané ning Malaysia.[1] Babagan iku, dhèwèké jarang ketemu karo Irwansyah, Ora namung iku dhèwèké uga leren saka dunya Entertainment.[1]

Kuliah kang dijalani Acha ning Malaysia kudu mandhek sadhela.[1] Amarga Acha lagi ngerampungaké album soloné lan kaiket kontrak ning sinétron.[1] Amarga iku, meski olih tantangan saka wong tuwané, Acha tetep nekad cuti saka kuliahé demi eksistensiné ning dunya panglipuran.[1]

Sakwisé pedhot karo Irwansyah, Acha saiki njalin gayutan karo priya kang esih kuliyah ning London.[1] Partengahan Agustus 2009, bintang IN THE NAME OF LOVE iki medhotaké album solo kang paling anyaré.[1] Album kang bertajuk KEPUTUSAN HATI kang isiné namung patang tetembangan, Maunya Apa Lagi, Tentang Kita, Dudutan Hati, lan Salahku Kau Selingkuh.[1] Ora namung medhotaké album baruné, ning taun 2009 dhèwèké main ning filem komedi KRAZY CRAZY KREZY.[1]

Ora namung berakting lan nyanyi, Acha dadi presenter.[1] Dhèwèké uga tau didapuk dadi presenter DAHSYAT nggantikaké Luna Maya.[1]

Ning awal taun 2010, Acha ngrilis filem SSSSTT...JADIKAN AKU SIMPANAN, dadi pemeran mligi karo Ayu Azhari.[1] April 2010, Acha duwé kesempatan main filem karo Fedi Nuril.[1] Ning filemé Hanung Bramantyo, kang judhulé MENEMBUS IMPIAN.[1] Ning September 2010, Acha ngerayakaké lebaran karo pacaré (Dennis), kang béda agama.[2] Dennis, sempet kerja ning label papané Acha kerja.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u biografi Acha Septriasa dipununduh tanggal 6 Juli 2011
  2. a b Acha Rayakan Lebaran dipununduh tanggal 6 Juli 2011