Nirina Zubir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nirina Zubir
Nirina Zubir.jpg
Lair Nirina Zubir
Pakaryan Aktris
Pembawa acara
Penyanyi
Taun aktif 2002-sapunika
Bojo Ernest Fardiyan Sjarif
Anak Zivara Ruciragati Sharief

Nirina Raudatul Jannah Zubir utawi langkung misuwur kanthi asma Nirina Zubir (lair ing Antananarivo, Madagaskar, 12 Maret 1980; umur 39 taun) inggih punika pembawa acara lan aktris saking Indonésia.[1] Nirina gadhah dhuwur 158 cm.[1] Nirina punika putrinipun Zubir Amin, diplomat senior ingkang lair ing Pariaman, Sumatra Barat.[1]

Film[besut | besut sumber]

Nirina main filem ingkang wiwitan inggih punika ing filem 30 Hari Mencari Cinta, piyambakipun sukses maragakaken paraga Gwen. Film ingkang kaping kalih kanthi irah-irahan Mirror (2005), lajeng filem Belahan Jiwa (2006). Wonten ing filem Belahan Jiwa punika, piyambakipun minangka dados paraga Baby Blue ingkang gadhah raos trauma amargi sedanipun sadherek kembaranipun, Baby Pink. Film Nirina kanthi irah-irahan Heart dipunrilis 11 Mèi 2006. Kanthi filem Heart punika, Nirina pikantuk kanugrahan minangka Ingkang maragani Utama Wanita Terbaik FFI 2006.[2] Taun 2007, Nirina main filem Kamulah Satu-satunya kanthi dipunsutradarai déning Hanung Bramantyo.[2] Nirina main filem Get Married (2008) ingkang ugi ndadosaken Nirina pikantuk kanugrahan minangka Ingkang maragani Utama Wanita Terfavorit versi Indonésian Movie Award 2008.[2]

Balé Wisma[besut | besut sumber]

Ing tanggal 9 November 2008, Nirina Zubir dipunlamar Ernest, gitaris Cokelat.[2] Resminipun ing tanggal 5 April 2009, Nirina sampun dados garwanipun Ernest.[2] Nirina lan Ernest dipunparingi momongan putri, inggih punika Zivara Ruciragati Syarif ing tanggal 6 Fèbruari 2010, pukul 07.09 enjing kanthi abot 3,4 kg lan pdawa 48 cm ing RS Harapan Kita, Jakarta Barat.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Ada Miom di Rahim Nirina Zubir(dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)
  2. a b c d e f Nirina Zubir(dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]