Ayu Azhari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayu Azhari
Ayu Azhari
Latar wuri
Jeneng lair Siti Khadijah
Lair (1969-11-19) Novèmber 19, 1969 (umur 49)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Pakaryan penyanyi, aktris, model
Taun aktif 1985-sekarang
Pasangan Djody Gondokusumo (pegatan)
Teemu Yusuf Ibrahim (pegatan)
Mike Tramp
Anak Axel Gondokusumo (dari pernikahan dengan Djody Gondokusumo)
Sean Azad, Mariam Nur Al Iman dan Sulaiman Atiq (dari pernikahan dengan Teemu Yusuf Ibrahim)
Isabelle Tramp dan Lennon Tramp (dari pernikahan dengan Mike Tramp)

Ayu Azhari utawa kang duwé jeneng lair Siti Khadijah iku salah siji artis saka Indonésia.[1] Ayu Azhari lair ing Jakarta tanggal 19 November 1969.[1] Ayu Azhari iku pambarep saka seduluré, jenengé Sarah Azhari, Ibra Azhari, Rahma Azhari. Kabèh seduluré uga dadi artis.[1]

Ayu Azhari nikah kaping telu.[1] Dhèwèké duwé anak cacahé 6, jenengé Axel Gondokusumo (kanthi bapak Djody Gondokusumo), Sean Azad, Mariam Nur Al Iman, Sulaiman Atiq (kanthi bapak Teemu Yusuf Ibrahim), Isabelle Tramp lan Lennon Tramp (kanthi bapak Mike Tramp).[1]

Karir[besut | besut sumber]

Ayu Azhari miwiti dadi artis saka modhel, banjur dhèwèké dadi paraga ing sinétron, filem, lan penyanyi.[1] Nalika sasi Mèi 2001 Ayu nggawé album dangdut kanthi tembang Ibu lan I Love You So Much kang karipta déning Ayu dhéwé.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Ayu Azhari main ing akèh judhul filem.[1]

  • Akibat Buah Terlarang (1984)
  • Bercinta Dalam Badai (1984)
  • Si Buta Dari Gua Hantu (1985)
  • Preman (1985)
  • Perceraian (1985)
  • Gejolak Cinta Pertama (1985)
  • Sama Juga Bohong (1986)
  • Ibunda (1986)
  • Catatan Si Boy (1987)
  • Harga Sebuah Kejujuran (1988)
  • Java Burn (1988)
  • Pacar Ketinggalan Kereta (1989)
  • Ikut-Ikutan (1990)
  • Gonta Ganti (1990)
  • Dua Kekasih (1990)
  • Taksi Juga (1991)
  • Rio Sang Juara (1991)
  • Ojek (1991)
  • Selembut Wajah Anggun(1992)
  • Badut-Badut Kota (1993)
  • Oeroeg (1993)
  • Tahu Beres (1993)
  • Mumpung Ada Kesempatan (1993)
  • Catatan Harian Tante Sonya (1994)
  • Suami, Istri, dan Kekasih (1994)
  • Pemburu Teroris (1994)
  • Outraged Fugitive / Without Mercy (1995)
  • Perkawinan Siti Zubaedah (1997)
  • Telegram (2001)
  • Sst...Jadikan Aku Simpanan (2010)
  • Sweetheart (2010)
  • Si Anak Kampoeng (2011)

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang tau dibintangi Ayu Azhari ya iku:[1]

  • Benang-Benang Emas
  • Istri Pilihan
  • Di antara Dua Pilihan
  • Mentari Di Balik Awan
  • Selalu Untuk Selamanya
  • Panji Manusia Millenium
  • Bidadari 1
  • Tali Kasih
  • Ketabahan
  • Tamu Dari Jakarta (FTV)
  • Putri Duyung
  • Cinta Tia Maria
  • Tersanjung 6 / Adilkah
  • Putri Salju

Album[besut | besut sumber]

  • Soundtrack Di antara Dua Pilihan [1]
  • Oh Kasihku [1]
  • Ada cinta [1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 16 Juni 2011)