Sarah Azhari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sarah Azhari
Lair (1977-06-16) Juni 16, 1977 (age 39)
 Indonésia Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris, model
Taun aktif 1998 - sekarang
Anak Albany Ray

Sarah Azhari iku salah sawijiné aktris lan modhél kang asalé saka Indonésia.[1] Dhèwèké saduluré Ayu Azhari, Ibra Azhari lan Rahma Azhari.[1] Sarah luwih akéh kerja dadi modhél tinimbang main film utawa nyanyi.[1] Karo aktris senior kang jenengé Christine Hakim, Sarah Azhari main film garapané sutradara Garin Nugroho kang judhulé Daun di Atas Bantal.[1] Nalika taun 1999, Sarah nggawé album kang judhulé "Peluk Aku Cium Aku".[1]

Kasus[besut | besut sumber]

Nalika sasi Juli 2005, Sarah kena kasus amarga dhéwéké dikabaraké nggebug wartawan infotaimen.[1] Saka kasus iki Sarah Azhari banjur divonis penjara suwéné patang sasi.[1] Kasus iki durung rampung kabeh amarga Sarah durung bisa nampa kaputusan pengadilan lan duwéni niat kanggo ngajokaké banding nganti tingkat Mahkamah Agung.[1]

Akhir sasi November taun 2008, Sarah uga kena kasus panyebaran foto-foto bugil bareng karo adhiké Rahma Azhari.[2] Foto-foto iki sumebar ing internèt.[2] Kasus iki pungkasané ditangani karo pihak kang berwajib kanthi njaluk diréwangi pakar telematika kang jenengé Roy Suryo.[2] Ing sasi Maret taun 2009, Sarah wiwit nglakoni pamreksaan kang ana kaitané karo foto bugil iki.[2] Sarah kang dikancani karo kuwasa hukumé ya iku Farhat Abbas akhiré nglaporaké Roy Suryo kanthi tuduhan nggawé èlèk jeneng.[2] Saliyané kasus iku, Sarah Azhari uga kena kasus liyané ngenani foto-foto mesum kang sumebar ing internét.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Sarah Azhari ya iku:[1]

Album[besut | besut sumber]

Sarah Azhari uga nduwé album kang judhulé [1]

  • Peluk Aku Cium Aku (1999)
  • Sarah Azhari (2009)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Indosiar.com: Sarah Azhari Lecehkan Wartawan indosiar.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarah_Azhari&oldid=984710"