Garin Nugroho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Garin Nugroho

Garin Nugroho kang nduwé jeneng asli Garin Nugroho Riyanto lair ing Yogyakarta, 6 Juni 1961.[1] Dhèwèké iku produsèr lan sutradara Indonésia kang dikenal ing manca nagara.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Garin iku kalebu sutradara kang kréatif lan produktif. Film-filem garapané wis akèh kaya ta:[2]

  1. Under The Tree (2008)
  2. Opera Jawa (2006)
  3. Serambi (2006)
  4. Rindu Kami PadaMu(2004)
  5. Aku Ingin Menciummu Sekali Saja (2002)
  6. Rembulan di Ujung Dahan (2002) (TV)
  7. Layar Hidup: Tanjung Priok/Jakarta (2001)
  8. Puisi Tak Terkuburkan (2000)
  9. Daun Di Atas Bantal (1998)
  10. My Family, My Films, My Nation (1998)
  11. Bulan Tertusuk Ilalang (1995)
  12. Dongèng Kancil untuk Kemerdekaan (1995)
  13. Surat Kanggo Bidadari (1994)
  14. Air & Romi (1991)
  15. Cinta Dalam Sepotong Roti (1991)
  16. Tepuk Tangan (1989)
  17. Gerbong Satu, Dua (1984)

Penghargaan[besut | besut sumber]

Garin Nugroho, sutradara lokal kang sukses uga ing manca nagara.

Garin Nugroho wis tau éntuk penghargaan saka lokal utawa manca nagara kaya ta:[2]

  1. Video klip Negeri di Atas Awan, éntuk Thropy Visia sajeroning Grand Final VMI Periode II taun 1994/1995
  2. FIPRESCI saka Festival Film Internasional Berlin 1996 kanggo BULAN TERTUSUK ILALANG (1995)
  3. Silver Leopard Video ing Festival Film Internasional Locarno 2000 kanggo PUISI TAK TERKUBURKAN(2000)
  4. Special Jury Prize ing Festival Film Internasional Tokyo 1998 kanggo ''DAUN DIATAS BANTAL'' (1998)
  5. Film terbaik Asia ing Osian’s Cinefan Festival kaping-7 kanggo RINDU KAMI PADAMU (2006)
  6. Film terbaik lan sutradara terbaik kanggo Opera Jawa (2006) ing Festival International Film Independent Bruxelles kaping-35 ing Brussel, Bèlgi, 4-9 November 2008.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cathetan suku:

  1. Garin Nugroho (dipunundhuh 13 Maret 2011)
  2. a b c Sutradara Indonésia yang Dikenal Dunia (dipunundhuh 13 Maret 2011)
  3. Opera Jawa (dipunundhuh 13 Maret 2011)