Dangdut

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Musik Dangdut asalé saka laladan Deli. Banjur akèh kena pangaruh musik saka India nganti musik Kulon. Jaman saiki kena pangaruh kroncong lan gendhingan dadi musik campursari. Jroning evolusi tumuju wujud kontemporer kang bisa kalebu uga ana pengaruhé unsur-unsur musik India (kang utama saka panggangoan tabla) lan Arab (ana cengkok lan harmonisasi). Pangobahan arus pulitik Indonésia ing pungkadan taun 1960-an kabukak mlebuné pangaruh musik kulon kang kuat kalebu utamané ana ing piranti gitar listrik uga tumuju ana ing pangadolan ana ing pasar.Wiwit taun 1970-an dangdut bisa misuwur uga bisa digolongake musik kang trep ing wujud musik kontemporer .Minangka musik populer, dangdut uga kabukak tumuju pengaruhé wujud musik liyané, kayata pengaruhé kroncong, langgam, degung, gambus, rock, pop, uga house music.[1]

Cithakan:Musik Indonésia

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dangdut ing Wikimedia Commons.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Gehr, Richard (10 December 1991), "Dawn of Dangdut", The Village Voice 36


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dangdut&oldid=1051339"