Zaskia Sungkar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zaskia Sungkar
Zaskia Sungkar
Latar wuri
Lair (1989-12-22) Dhésèmber 22, 1989 (umur 29)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Jinis Musik Pop, R&B, soul, dance-pop
Pakaryan Aktris
Penyanyi
Penari
Taun aktif 2007 - saiki
Pasangan Irwansyah (2010-saiki)
Wong tuwa Mark Sungkar (bapak)
Fanny Bauty (ibu)
Agama Islam

Zaskia Sungkar (lair ing Jakarta, 22 Dhésèmber 1989; umur 29 taun) ya iku juru main Sinetron uga dadi anggota grup duo The Sisters karo adhine, Shireen Sungkar, Zaskia Sungkar dikenal ning masarakat dadi aktris lan penyanyi.[1] Dhèwèké putri kang kaping pisan saka pasangan selebriti Mark Sungkar lan Fanny Bauty.[1] Zaskia cedhak karo adhiné, kang duwé pagawean kang padha uga karo dhèwèké ya iku Shireen Sungkar.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Kauripané kenya ayu iki sempet dadi bahan pamberitaan.[1] Meski ora diekspos ning médhia, ning awal Januari 2010, Zaskia dikabaraké wis ngakiri gayutané karo pangeran asal Brunei Darussalam kang jenengé Abdul Qawi.[1] Ora suwé sawisé iku, dhèwèké nggadheng priya asing saka Australia, Matt Nicholson.[1] Nanging, gayutan iki uga ora suwé.[1]

Ning akiré, Zaskia dikabaraké njalin gayutan kasih karo aktor lan penyanyi Irwansyah, kang uga mantan kekasih Acha Septriasa awit Mèi 2010.[1] Hubungan cinta mau sempet dibantah déning sakloroné nanging akiré wong loro mau benar-benar resmi pacaran. Ora suwé, pasangan iki mutusaké kanggo nikah enom, kang diawali karo prosès lamaran kang digelar 8 Dhésèmber 2010, ning ngumah Zaskia Jakarta Selatan.[1][2] Sawisé prosesi lamaran inti, saklorong langsung nyiapaké pernikahan kang bakalé digelar.[1] Sawisé iku, dhèwèké mbuka TK, lan nglakoni program kanggo nyiapaké kehamilan.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Ning awal kariré Zaskia dikenal dadi bintang sinétron.[1] Nanging, dhèwèké luwih remen karo dunya tarik suara, Zaskia sok nolak tawaran kanggo main ning sinétron utawa FTV.[1]

Karemenané ning dunya tarik suara diwujudaké, lan mbentuk grup vokal duo karo adhiné.[1] Grup duo mau di wenehi jeneng The Sisters.[1] Lelagon kang misuwur (hit single) uga sempat diluncuraké ya iku "Keajaiban Cinta"[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • "Koboi Cabe Rawit" (2010)
  • "Seruni (sinétron)" (2010)
  • "Terlanjur Cinta" (2009)
  • "Bawang Putih Bawang Merah"
  • "Legenda"
  • "Dongèng: Kamakanda"

Diskografi[besut | besut sumber]

  • The Sisters (2008-sekarang), karo adhiné Shireen Sungkar

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi zaskia sungkar dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. a b berita zaskia sungkar dipununduh tanggal 8 Juli 2011