Kutha Surakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Solo)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha Surakarta
Jawa Jawa Tengah
Lambang Kutha Surakarta
Lambang Kutha Surakarta
Lokasi Surakarta di pulau Jawa
Sesanti: Mulat sarira angrasa wani1
"Introspeksi diri, merasa berani"
1Sesanti Praja Mangkunagaran
Provinsi Jawa Tengah
Wiyar 44,03 km²
Padunung 552.542 (2005)
 -Kapadhetan 12.998,97/km²
Suku bangsa Jawa, Tionghoa, Arab
Basa Jawa, Indonésia
Agama Kajawèn, Islam, Katulik Roma, Kristen Protèstan, Hindhu, Buda
Kacamatan 5
 -Kalurahan 51
Wali kutha Ir. Joko Widodo
Wakil Wali kutha F.X. Hadi Rudyatmo
Kodhe tilpun 0271

- Situs web resmi: www.surakarta.go.id

Kutha Surakarta utawi kitha Sala (Sala) iku salah satunggaling kutha otonom ing Provinsi Jawa Tengah.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Surakarta letake ing 7° Lintang kidul lan 110° Bujur wetan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Surakarta diperang dadi 5 kacamatan, 51 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Surakarta ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]