Persijap Jepara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persijap Jepara
logo
Jeneng dawa Persatuan Sepak bola Indonésia
Japara
Paraban Laskar Kalinyamat
Elang Laut Jawa
Yasa 11 April 1954
Stadhiyon Stadion Gelora Bumi Kartini
Jepara, Indonésia
Momotan 25.000
Liga Liga 3 (2018)
Kandhang
Njaban
Current season

Persatuan Sepak bola Indonésia Japara (asring dicekak Persijap utawa Persijap Jepara) ya iku klub bal-balan kang dumunung ana ing tlatah Jepara, Kabupatèn kang ana ing Jawa Tengah paling kidul Pulo Jawa. Jepara iku wujud sawijining kutha kabupatèn sing mayoritas masarakaté nyambut gawé ing sèktor indhustri pengolahan kayu. Prodhuk mèbel kayu minangka lokomotif perékonomian masarakat kabupatèn iki.

Persijap diadegaké ing taun 1954. Taun 2001 tim iki kasil mlebu jajaran Divisi Utama, sadurungé wekasané bali mlebu Divisi I. Wiwit taun 2005, Persijap sing dilatih déning Rudy William Keltjes kasil bali mlebu Divisi Utama. Kanggo mangsa 2006 Persijap gabung in Wewengkon Kulon.

Durung ana prèstasi hébat tumrap tim Persijap Senior. Nanging éwasemono Persijap wis mampu ngalahaké tim-tim gedhé ing Divisi Utama kaya déné Persipura, PSM lan PSIS Semarang. Malah kanggo PSIS Semarang, Persijap tau ngalahaké kaping pindho ing Copa Indonésia kanthi skor 2-0 ing Jepara lan 3-2 ing Semarang.

Kanggo Golongan Junior, Persijap kalebu klub gedhé ing Indonésia. Tim iki wis kaping telu njuwarani Piala Suratin (kompetisi junior paling dhuwur ing Indonésia). Kahébatan tim junior Persijap malah wis madhani tim-tim Persebaya, PSM, lan klub gedhé liyané.

Persijap Jepara ngentèkaké dana gedhéné Rp12,5 miliar kanggo mèlu kompetisi bal-balan Liga Super 2010/2011.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing taun 1930-an, ing Jepara lair rong klub bal-balan bentukan Walanda. Yaitu Y.V.C (Yapara Voedbal Club) lan Alsides. Dadi cikal bakal bal-balan Jepara wis ngojod wiwit jaman penjajahan Walanda. Bal-balan Jepara ing kurun wektu ora suwé wis dadi ulah raga rakyat. Ing saben pelosok désa, bal-balan wis dimainaké. Sawisé Walanda kalah lan bangsa Indonésia di jajah Jepang, rong klub mau bubar. Anangingi nyatané amarga wis dadi ulah raga rakyat, bal-balan isih terus tuwuh ngrembaka. Meruhi perkembangan ulah raga bal-balan ing Jepara, Bupati Jepara Sahlan Ridwan (1954) péngin mbentuk sawijining kesebelasan duwèké Kabupatèn Jepara. Idhé iki dilandhasi tansaya akèhé klub-klub sing lair. Taun iku banjur dicathet minangka taun madegé Persijap Jepara persisé tanggal 11 April 1954.

Prèstasi[besut | besut sumber]

Asil imbang tanpa gol ing kandhang Persiba 18 Juni 2011 mesthèkaké posisi Persijap ing peringkat angka 14 saka 15 kontèstan [[Super Liga Indonésia 2011. Posisi Persijap persis ana ing sadhuwuring Bontang FC sing kudu berjuwang mempertahankan statusé ing Indonésia Super League (ISL) liwat tetandhingan playoff..[2]

Dibandhingaké karo telung mangsa sadurungé, prèstasi Persijap mangsa iki wujud sing paling èlèk..[2] Sajeroning kompetisi taun 2010, Persijap ana ing peringkat angka 9. Kompetisi edhisi 2008/2009, tim mawa jejuluk Laskar Kalinyamat mau ana ing strip angka 11 ing pungkasan mangsa. Prèstasi paling apik Persijap direngkuh nalika ISL miwiti lembaran pisanan ing taun 2007/2008 kapungkur. Wektu iku tim kebanggaan publik Jepara iki kasil nembus posisi kaenem ing pungkasan kompetisi..[2]

Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1994/95: Divisi I
  • 1995/96: Divisi I
  • 1996/97: Divisi I
  • 1998/99: Peringkat ke-3 Grup II Divisi I
  • 1999/00: Juara Grup I Divisi I (Promosi menyang divisi utama)
  • 2001: Peringkat kaping 12 Wewengkon Wétan (Degradasi ing divisi I)
  • 2002: Peringkat ke-2 Grup Barat Divisi I
  • 2003: Peringkat ke-8 Grup Barat Divisi I
  • 2004: Peringkat ke-3 Grup Barat Divisi I (Promosi menyang divisi utama)
  • 2005: Peringkat kaping 12 Wewengkon Wétan
  • 2006: Peringkat ke-9 Wewengkon Kulon
  • 2007: Peringkat ke-9 (Promosi ing Superliga)
  • 2007/08: Peringkat ke-6 Superliga
  • 2008/09: Peringkat kaping 11 Superliga
  • 2009/10: Peringkat ke-9 Superliga
  • 2010/11: Peringkat kaping 14 Superliga
  • 2011/12: Liga Primer Indonesia
  • 2012/13: Liga Primer Indonesia
  • 2013/14: Peringkat kaping 11 Grup 2 Superliga (Degradasi ke Liga 2)
  • 2014: Ora ana kompetisi
  • 2015: Ora ana kompetisi
  • 2016: Piala Gubernur Jateng dan Indonesia Soccer Championship B
  • 2017/18: Peringkat ke-7 Grup 3 Liga 2 (Degradasi ke Liga 3)
  • 2018/19: 16 Besar Liga 3 16 gedhé (Nasional)

Piala Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2005/06: 16 gedhé
  • 2006/07: 64 gedhé (babak pisanan)
  • 2007/08: 32 gedhé
  • 2008/09: Papat gedhé
  • 2009/10: -
  • 2010/11: -
  • 2011/12: -
  • 2012/13: -
  • 2013/14: -
  • 2014/15: -
  • 2015/16: -
  • 2016/17: -
  • 2017/18: -
  • 2018/19: 32 gedhé

Skuad Senior 2018[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
50 Indonésia GK Amirul Kurniawan
23 Indonésia GK Adilla Ray Redondo
25 Indonésia GK M. Bimasakti Andiko
4 Indonésia DF Fikron Afryanto
53 Indonésia DF Teguh Santoso
68 Indonésia DF Tedy Sutendy
16 Indonésia DF Agus Dwi Aryanto
15 Indonésia DF Wahyu Nugroho Aji
28 Indonésia DF Gilang Tri Utomo
19 Indonésia DF M. Rizky Guardiola
18 Indonésia MF Jufri Fahrul Usamehu Kapten
27 Indonésia MF Pyan Sopyan
No. Pos. Jeneng
99 Indonésia MF Abrori Alfian Zain
14 Indonésia MF M. Sya'roni Anwar
8 Indonésia MF Dicky Wicaksono
77 Indonésia MF Moh. Farik Arfian
33 Indonésia MF Ahyan Tawaerubun
6 Indonésia MF Irsyad Maulana
17 Indonésia MF Andrian Susanto
21 Indonésia MF Tri Cahyono
88 Indonésia MF Asmar Abu
9 Indonésia FW Dani Raharjanto
10 Indonésia FW Elgen Fajar Revanda
11 Indonésia FW Iqbal Bahari Damanik
7 Indonésia FW Gatot Wahyudi

Pamain misuwur[besut | besut sumber]

[besut | besut sumber]

  • 1954-2007 = APBD Jepara
  • 2008-2015 = Bank Jateng
  • 2016 = Inservica System
  • 2017 = Inservica System & GO-JEK
  • 2018 = Inservica System & BPR BKK Jepara

Pemasok Kaos Tim[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]