Bontang FC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bontang FC
Logo Bontang FC
Nama lengkap Bontang
Football Club
Julukan Kuntul Perak Khatulistiwa
Laskar Bukit Tursina
Diadegaké 18 Juni 1988
Stadion Stadion Mulawarman
Stadion Taman Prestasi Bontang, Indonésia
(Kapasitas: 12.000)
Ketua Umum Indonésia dr.H.A. Sofyan Hasdam, Sp.S
Sekretaris Indonésia Agung Masuprianggono
Manajer Indonésia dr. Andi Satya Adi Saputra
Pelatih Indonésia Edy Simon Badawi
Asisten Pelatih Indonésia Erick Ibrahim, Yaya Sunarya, Johnny Rining
Liga Liga Indonésia
2010-11 Liga Super Indonésia,
Peringkat 15
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Soccerball current event.svg Musim ini

'Bontang FC (Mbiyen: Bontang PKT, PKT Bontang utawa Pupuk Kaltim Bontang) ya iku klub sepak bola profesional kang markase ana ing Kutha Bontang, Kalimantan Wetan, Indonésia. Tim kang awale andhuweni jeneng PS Pupuk Kaltim Galatama iki kabentuk ing tanggal 18 Juni 1988 déning perusahaan PT Pupuk Kaltim (PKT) lan diikutsertake kang pertama marang kompetisi Galatama ing taun kang padha. Bontang PKT ya iku sawijining saka pirang-pirang tim kang durung tau terdegradasi saka Divisi Utama, saiki Superliga). Bontang PKT dugi melu dhéwé uga melu turnamen Piala Winners Asia. Ing tanggal 12 Juni 2009, Bontang PKT ngubah jenenge dadhi Bontang FC wiwit klub iki pindah tangan saka PT Pupuk Kaltim marang Pamaréntah Kota Bontang.


Pemain[besut | besut sumber]

Skuat Utama[besut | besut sumber]

Data pemain kanthi terakhir 2011

[1]

Soccer.Field Transparant.png

Ade Mukhtar
Indonésia
Nyeck
Cameroon
Iqbal
Indonésia
Joko Sidik
Indonésia
Ali Khadaffi
Togo
Marcelino
Indonésia
Arifki Eka
Indonésia
Satoshi Otomo
Jepang
Faidil Sausu
Indonésia
Kenji Adachihara
Jepang
Émile Mbamba
Cameroon
Bontang FC's Starting 11 dengan formasi 4-1-3-2

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Indonésia GK Ade Mochtar
3 Indonésia MF Abdul Rahman
5 Indonésia MF Aidin Elmi
6 Indonésia DF Handi Hamzah
7 Indonésia MF Arifk Eka Putra
8 Togo MF Ali Khaddafi (Wk. kapten 1)
9 Jepang FW Satoshi Otomo
10 Jepang MF Kenji Adachihara12px|Kapten
11 Indonésia MF Arbadin
12 Indonésia MF Usman
14 Indonésia MF M Fadil Sausu
16 Hongkong FW Julius Pongla Akosah
18 Indonésia FW Rahman Abu Bakar
No. Pos. Jeneng
20 Indonésia DF Joko Sidik Fitra Yono
21 Cameroon MF Georges Clement Nyeck Nyobe
22 Indonésia DF Sardianata
27 Indonésia MF Yoga Eka Fermansyah Hera
28 Indonésia FW Aswar Arif
29 Indonésia FW Moh. Istiqfar
30 Indonésia GK Tirtah Bahyu Kencana
32 Indonésia MF Iswadi Syukur
86 Indonésia GK Eddy Kurnia
99 Indonésia FW Danny Marfelous Damangge
17 Cameroon FW Emile Bertrand Mbamba
77 Indonésia DF Arnold Polii

Pemain Terkenal[besut | besut sumber]

Pemain NJaba

Pemain Lokal

Prestasi[besut | besut sumber]

[2]

Galatama[besut | besut sumber]

  • 1988/1989 : Peringkat 9
  • 1989/1990 : Peringkat 3
  • 1990/1991 : Peringkat 2
  • 1991/1992 : Peringkat 2
  • 1992/1993 : Papan tengah Kompetisi Galatama
  • 1993/1994 : Papan tengah Kompetisi Galatama

Divisi Utama Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1994/1995 : Semifinalis
  • 1995/1996 : 12 Besar
  • 1996/1997 : Peringkat 6 Wewengkon Timur
  • 1998/1999 : 10 Besar
  • 1999/2000 : Runner-up
  • 2001 : Peringkat 5 Wewengkon Timur
  • 2002 : Peringkat 6 Grup Timur
  • 2003 : Peringkat 10 Wewengkon Timur
  • 2004 : Peringkat 11 Wewengkon Timur
  • 2005 : Peringkat 6 Wewengkon Timur
  • 2006 : Peringkat 10 Wewengkon Timur
  • 2007 : Peringkat 13 Wewengkon Timur

Liga Super Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2008-09 : Peringkat 13
  • 2009-10 : Peringkat 11
  • 2010-11 : Degradasi saka Divisi Utama-pindah marang LPI

Liga Prima Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2011-12  :

Copa Dji Sam Soe[besut | besut sumber]

  • 2005: Babak 16 besar
  • 2006: Babak 32 besar
  • 2007: Babak 16 besar
  • 2008: Babak 48 besar

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Tim Bontang FC.
  2. ^ [2], Tim Bontang FC.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Liga Prima Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bontang_FC&oldid=1079014"