Gading Marten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gading Marten
Gading marten 247.jpg
LairAngling Gading
Jeneng liyaGading Marten
Pakaryanaktor, presenter
Wong tuwaRoy Marten (ayah)
Anna Maria (ibu)

Angling Gading utawa luwih akrab diundang Gading Marten (lair 8 Mèi 1982; umur 37 taun) ya iku aktor Indonésia.[1]

Gading ya iku anak nomer loro saka aktor Indonésia kang Roy Marten.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Gading dikenal dadi bintang sinétron remaja.[1] Saliyané iku Gading uga kerep dadi bintang tamu ing acara-acara tivi.[1] Sinetron-sinétron kang tau bintangi anak tiri Anna Maria iki kaya ta Kisah Sedih Di Hari Minggu, Hingga Akhir Waktu, Liontin 2, ABG, Luv, Si Cantik dan Si Buruk Rupa, Aku Bukan Rio, Manusia Bodoh, Putri yang Terbuang dan Jelita. Gading Marten iku alumnus Fakultas Ékonomi Manajemen Universitas Atma Jaya Jakarta iki uga kerep mèlu filem Love.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Kauripan pribadi Gading Marten uga kerep narik kawigatén publik. Artis kang ora éwuh ngakoni yèn dhèwèké onani iku tau pacaran karo modhél kang jenéngé Aline.[1] Saliyané iku, Gading Marten uga tau pacaran karo juru main sinétron Astrid Tiar, lan Nirina Zubir.[1] Gading uga tau pacaran kurang luwih 7 sasi karo Renny Sutiyoso, anak wédok saka Gubernur DKI nalika iku ya iku Sutiyoso.[1] Wiwitan taun 2007, Gading Martin tau ngadhepi masalah ya iku diancam dipateni.[2] Ancaman iki dikirim liwat SMS.[2] Ana uga kang ngarani yèn SMS kang isiné ancaman iki amarga Gading kang kerep ngrebut pacaré wong liya.[3] Masalah iku akhiré dilaporaké Gading ing Polda Metro Jaya.[4] Masalah iki rampung sawisé pelaku teror, kang inisialé OL, tinemu.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Yang Tak Retak (2011)

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Love (2008)
  • Wakil Rakyat (2009)
  • Anak Setan (2009)
  • Laskar Pemimpi (2010)
  • London Virginia (2010)
  • Get Married 3 (2011)
  • Sampai Ujung Dunia (2012)

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Kisah Sedih Di Hari Minggu
  • Hingga Akhir Waktu
  • Liontin 2
  • ABG
  • Luv
  • Si Cantik dan Si Buruk Rupa
  • Aku Bukan Rio
  • Manusia Bodoh
  • Putri yang Terbuang
  • Jelita
  • Safira

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Profil ing KapanLagi.com (dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet4" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. a b Gading Marten Diancam Dibunuh?(dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  3. Aline: Gading Marten Rebut Pacar Orang(dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  4. Gading Marten Laporkan 'Teror SMS' ke Polda Metro Jaya(dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)