Leighton Baines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Leighton Baines
Baines Leighton 126176 (cropped).jpg
Baines playing for Everton in 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Leighton John Baines[1]
Tanggal lair (1984-12-11) 11 Dhésèmber 1984 (umur 33)[1]
Papan lair Kirkby, Inggris
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)[2]
Posisi main Left-back
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 3
Karir nom
Everton
0000–2002 Wigan Athletic
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2007 Wigan Athletic 145 (4)
2007– Everton 325 (29)
Tim nasional
2004–2007 Inggris U21 16 (1)
2010– Inggris 30 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:37, 26 November 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:08, 27 March 2015 (UTC)

Leighton John Baines (lair 11 Dhésèmber 1984) ya iku pemain bal-balan profesional Inggris sing main minangka bek kiwa kanggo klub bal-balan Everton F.C, ing pundi piyambakipun ugi minangka kaptèn, lan timnas Inggris.[3]

Baines miwiti kariré bebarengan karo Wigan Athletic, lan minangka bagéyan saka tim sing menang Divisi kapindho ing mangsa 2002-03 lan dadi runner up ing Kejuaraan 2004-05 lan Final Piala Liga 2006.[3] Dhèwèké gabung karo Everton ing taun 2007, ngrewangi tekan ing final Piala FA 2009. Dhèwèké main kanggo Inggris ing tingkat U-21 lan senior. Baines kalebu angguta timnas Inggris ing UEFA Euro 2012 lan Piala Dunia 2014 FIFA.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Wigan Athletic[besut | besut sumber]

Baines miwiti debut kanggo Wigan Athletic ing taun 2002, lan dadi anggota tim sing menangaké Divisi II ing mangsa 2002-03. Baines minangka regu ing tim kawiwitan nalika Wigan menang promosi menyang Liga Utama Inggris 2004-05. Mangsa kasebut nyakseni Baines nyethak gol kapisan kanggo klub kasebut, tembakan jarak adoh nglawan Ipswich Town.

Nalika njalin promosi karo Wigan, dhèwèké yakin dhèwèké bisa main ing Liga Premier: "Kita menang promosi menyang Liga Premier lan, kanthi cepet, aku mikir, 'Saiki aku arep menyang endi?' Aku mesthi wis ngerayakno nanging aku ngginakaken sebagéyan gedhé mangsa panas sing nguwatiraké babagan apa sing bakal kaya mbuwang taun sabanjuré ing bangku cadangan lan ing cadangan. "[4]

Baines nandhatangani kontrak anyar karo Wigan ing sasi Februari 2005 sanajan ana hubungané karo klub-klub Liga Utama, kayata Manchester United,Arsenal lan Everton, lan kontrak maneh nalika mangsa pertamane ing Liga Premier.[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 29. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Player profile: Leighton Baines". Premier League. Dijupuk 30 January 2018. 
  3. a b c Leighton Baines(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  4. Taylor, Daniel (29 September 2007). "Baines thriving after test of his fragile nerve". The Guardian (London). 
  5. "Baines commits to Latics". Sky Sports. Dijupuk 23 September 2006. [pranala mati permanèn]